2018. június 24. Iván
Miskolc
5°C / 17°C
Színes programok a Tokaj Fesztiválkatlanban
minap.hu
|
2017. május 18. 09:29
|
frissítve: 2017. május 28. 17:35
A Tokaj Fesztiválkatlan hazánk egyik legnagyobb szabadtéri színháza, ahol a minőség, a kultúra és a gasztronómia találkozik. A Bodrog folyó́ közelsége és a környező sziklafal egyedi atmoszférát, romantikus nyári hangulatot kölcsönöz a színpadnak és az egész rendezvényközpontnak.

Idén harmadik teljes szezonját kezdi meg a Fesztiválkatlan. Ahogy azt az eddigi években megszokhattuk, két játszóhelyen – a Nagyszínházban és a Teátrumban – május közepétől szeptember elejéig a legváltozatosabb műfajú előadásokkal, többek között musical- és táncelőadásokkal, klasszikus és pop koncertekkel, kamaraelőadásokkal, humorestekkel várják a nézőket.

nogradigyorgy.jpg

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő

Az évadot Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő informatív, ugyanakkor lebilincselő és közvetlen stílusú előadása nyitja május 19-én, a Teátrumban.

Gyermeknapon egész napra kinyitja kapuit a Katlan, és ingyenes programokkal várják a kicsiket és nagyokat! A BonBon Matiné Ludas Matyi történetét meséli el zenével, élő grafikai illusztrációval, miközben a gyerekek közelről megismerhetik a hangszereket, és a klasszikus zene világát. Azonban nem csak ezen a napon szól a zene a gyerekeknek: június 18-án az ország legnépszerűbb gyerekzenét játszó együttese, az Alma zenekar szórakoztatja az egész családot.

almazenekar.jpg

Az Alma zenekar

A színházat kedvelők örömére június utolsó hétvégéjén egyszemélyes zenés darabjával érkezik Csákányi Eszter, aki a női lélek megannyi arcáról mesél rengeteg humorral, iróniával és öniróniával. Kern András pedig egy színházi kellékes szerepében adja elő vicces, ám elgondolkodtató „one man show-ját”.

csakanyieszter1.jpg

Csákányi Eszter

Július 21-én a Párterápia című vígjátékban egy kihűlt házasság utolsó megmentési kísérletét láthatják frenetikus helyzetekkel, mulattató fordulatokkal és meglepetések sorával. Másnap a nagyszínpadon a Magyar Színház A muzsika hangja című örökzöld musicalt hozza el a tokaji közönségének. Az izgága apácanövendék, a hét gyerek, és a fiatalon megözvegyült von Trapp kapitány szívhez szóló története ezúttal Eperjes Károly rendezésében látható. Augusztus 26-án szintén egy híres történet, Robin Hood mítosza kel életre. Az élő zenekar játszott musicalben a romantikus lírai jelenetek, a látványos táncképek Szomor György rendezésében, Gubik Petra, Kovács Áron, Gerner Csaba, Vastag Tamás, Hajdú Steve és Gesztesi Károly főbb szereplésében látható.

robinhood2.jpg

Részlet a Robin Hood című előadásból

A zenés színházi produkciók mellett fergeteges táncshow-k is várják a közönséget. Július 16-án az ExperiDance ezúttal repertoárjuk leglátványosabb koreográfiáit mutatja be Nostradamus című egész estés show-jában. A Román Sándor vezette táncegyüttes Földünk ezer arcát, misztikummal teli világát kelti életre, az utazás idegenvezetője Ganxsta Zolee. Augusztus 12-én, a Zempléni Fesztivál keretében a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában elevenedik meg A Tenkes kapitányának története. A látványos produkció megőrzi a film legjelentősebb, legszórakoztatóbb epizódjait: gazdag néptáncos kincsünk segítségével idézi meg a kuruc kor legendás személyeit, zenei- és mondavilágát. Szeptember első hétvégéjén pedig a Seasons of life című folklórshowban az emberi élet legfontosabb eseményeit, szerelmet, vágyat, bánatot és kísértést dolgozzák fel a néptánc eszközeivel, fantasztikus táncjelenetekkel. A magával ragadó előadásban nagy múltú néptáncegyüttesek, valamint ifj. Csoóri Sándor és Novák Péter is közreműködnek.

caramel1.jpg

Molnár Ferenc Caramel is fellép a Tokaji Fesztiválkatlanban

A Fesztiválkatlan színpadain csodálatos hangú énekesek koncertjeit is élvezhetik. Július 8-án az ország egyik legjobb férfihangja, Molnár Ferenc Caramel zenekarának kíséretében hozza el a mindenki által ismert slágereit, a hónap utolsó hétvégéjén a karcos hangú Oláh Ibolya régi és új dalait egyedi hangszerelésében adja elő. Világsztárt is köszönthetünk Tokajban: a legendás Modern Talking egykori tagja, Thomas Anders és zenekara július 29-én elhozza a legnagyobb slágereket, kihagyhatatlan élmény a nosztalgiázni vágyó közönségnek!

Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalai a mai napig élénken élnek lelkünkben, nagy slágereik augusztus 5-én egyetlen estére újra életre kelnek Fésűs Nelly, Janza Kata, Gubik Petra, Fejes Szandra, Szomor György, Varga Miklós, Vastag Tamás és Egyházi Géza előadásában.

a_muzsika_hangja.jpg

Részlet A muzsika hangjából

A Budafoki Dohnányi Zenekar augusztus 18-án első alkalommal mutatja be legújabb, ABBA Symphony című előadását, a Zempléni Fesztivál keretében. Az ABBA zenekar legismertebb slágerei új, szimfonikus hangszerelésben, négy tételben, táncosokkal, énekes szólistákkal, és egy 150 tagú kórussal kiegészülve szólalnak meg.

Idén sem lesz hiány a nevetésből. A Dumaszínház két ikonikus alakja, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám is önálló, stand-up comedy estjével érkezik. A L’art pour l’art társulat - Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt, Szászi Móni – augusztus végén közkívánatra visszatér a Katlanba, ezúttal legújabb színházi estjüket hozzák el.

palferi_atya.jpg

Pál Feri atya

Neves mentálhigiénés szakember, szakpszichológusok és pszichoterapeuták előadásain egy kicsit elmélyedhetünk magunkban, válaszokat kaphatunk az élet és a lélek fontosabb kérdéseire. Június 10-én Pál Feri atya humoros történeteken keresztül ad választ például arra, hogy hogyan legyünk elégedettebbek és boldogabbak. Vekerdy Tamás augusztus 21-én bölcs, gyakorlatias tanácsokkal lát el minket a gyerekek testi és lelki szükségleteivel kapcsolatban, Bagdy Emőke szeptember 8-án a Teátrum záró előadásán a család intézményének fontosságára, az elköteleződésre és a felelősség vállalásra igyekszik felhívni a figyelmet.

A Nagyszínházi programot Zorán koncertje zárja szeptember 2-án este. Nagyszerű zenekarának kíséretében a legújabb daloktól kezdve a ritkán játszott szerzeményeken keresztül, a kihagyhatatlan klasszikus slágerekig megszólal majd jó pár.

experidance_nostradamus1.jpg

Színpadon az ExperiDance

Bővebb információk: www.fesztivalkatlan.hu

A 2017-es év programjai:

 • Május 19. – Nógrádi György: Te is megértheted, mi zajlik a nagyvilágban
 • Május 28. – Gyermeknap
 • Június 10. – Pál Feri atya előadása: Elégedetten az élettel
 • Június 18. – Alma zenekar
 • Június 23. – Kőhalmi Zoltán: A pesszimizmus előnyei
 • Június 30. – Csákányi Eszter: Akit az Istenek szeretnek
 • Július 8. – Caramel koncert
 • Július 16. – ExperiDance: Nostradamus
 • Július 21. – Párterápia vígjáték
 • Július 22. – A muzsika hangja musical (Magyar Színház)
 • Július 28. – Oláh Ibolya klubkoncert
 • Július 29. – Thomas Anders és a The Modern Talking Band
 • Augusztus 4. – A kellékes (Kern András)
 • Augusztus 5. – Máté Péter-Cserháti Zsuzsa emlékkoncert
 • Augusztus 11. – Kiss Ádám a nagyvilágban
 • Augusztus 12. – A Tenkes kapitánya-Magyar Nemzeti Táncegyüttes (Zempléni Fesztivál)
 • Augusztus 18. – ABBA Symphony-Budafoki Dohnányi Zenekar (Zempléni Fesztivál)
 • Augusztus 21. – Vekerdy Tamás előadása: „Kisiskoláskor küszöbén…”
 • Augusztus 25. – L’art pour L’art: Halványlila gőz
 • Augusztus 26. – Robin Hood musical
 • Szeptember 1. – Seasons of life folklórshow
 • Szeptember 2. – Zorán koncert
 • Szeptember 8. – Bagdy Emőke előadása: A család jövője, a jövő családja.

busz.jpg

Utazzon buszjárattal a Fesztiválkatlan eseményeire!

A Fesztiválkatlan buszjáratot indít az alábbi eseményekre:

 • Július 8. (szombat) CARAMEL koncert
 • Július 22. (szombat) A MUZSIKA HANGJA
 • Július 29. (szombat) THOMAS ANDERS ÉS A MODERN TALKING
 • Augusztus 5. (szombat) Máté Péter-Cserháti Zsuzsa emlékkoncert
 • Augusztus 26. (szombat) ROBIN HOOD MUSICAL
 • Szeptember 2. (szombat) ZORÁN koncert

A buszjáratok megállóhelyei:

Nyíregyháza (Búza téri megálló) - Nyírtelek (Közösségi Ház, Tokaji u. 50.) - Tokaj, Fesztiválkatlan
A menetjegy ára 1.800 Ft/fő. Menetidő: Nyíregyháza-Tokaj 50 perc

Miskolc (Miskolc Centrum mögötti parkoló) - Szerencs (Szerencs körforgalom előtti buszmegálló) - Tokaj Fesztiválkatlan
A menetjegy ára 2.100 Ft/fő. Menetidő: Miskolc-Tokaj 1óra 10 perc

Indulási időpontok:

 • Nyíregyháza 18.00.
 • Nyírtelek 18.20. 
 • Miskolc 17.45.
 • Szerencs 18.30.

A jegyek kizárólag elővételben vásárolhatók a www.jegy.hu oldalon.

A buszjárat érkezésének időpontja a Fesztiválkatlanba 19.00.

Az események kezdetéig a Fesztiválkatlan által nyújtott szolgáltatásokra lehetőség kínálkozik (borkóstolás, Katlan Cafe, Vinotéka).

A buszjárat visszaindulása az események után 20 perccel a Fesztiválkatlanból.

Nem

Videótár

27. Zempléni Fesztivál
01:52
2018. június 22.
Véradó rekordkísérletre készülnek
02:29
2018. június 22.
Diákmunka a Holdingnál
02:58
2018. június 22.
Útfejlesztések a megyében
02:16
2018. június 22.