2018. július 16. Valter
Miskolc
13°C / 27°C
Bódog: „Szép győzelmet arattunk”
dvtk.eu
|
2017. július 16. 20:16
|
frissítve: 2017. július 18. 19:42
– A pillanatot lehet ünnepelni, de kőkeményen kell tovább edzeni. Holnaptól kezdődnek a szürke hétköznapok – figyelmeztetett a győztes diósgyőriek mestere a Vasas elleni bajnoki után.

Michael Oenning: - Először kell azt mondanom – szerencsére –, hogy rosszul játszottunk. Nem is volt olyan helyzetünk, ami alapján esélyünk lett volna a győzelemre. Ennek több összetevője van: ma is több játékosunk hiányzott, illetve végig kellett játszanunk a teljes nyarat, hiába ez az első bajnokink. Ez az egész évre nézve is komoly kihívás, amit figyelembe kell venni. Persze nem akarjuk erre hivatkozva a többi mérkőzést is elveszítni, de figyelembe kell venni az edzésterv összeállításakor. Ettől függetlenül az első öt percben nem szabad gólt kapni. Ez volt a találkozó kulcsmomentuma, ami eldöntötte a mérkőzést. Tudtuk, hogy a DVTK gyorsan játszik, és fizikailag is erős, mert az előző szezonban is tapasztaltuk, valamint a Galatasaray ellen is láttuk.

Megvolt a tervünk ennek a játéknak a kivédekezésére, de korán hátrányba kerültünk, ezért nem tudtuk végrehajtani. Már az elején látható volt, hogy az első öt percben számtalan beadása volt a DVTK-nak, ezután született a gól is. Távol áll tőlem, hogy elátkozzam a csapatot, tudtuk, hogy nehéz lesz a szezonkezdet, de szerettük volna jól kezdeni az idényt. Így alakult, el kell fogadnunk, megyünk tovább.

vasas_dvtk_bodog_170716.jpeg

Forrás: dvtk.eu

Bódog Tamás: – Nehéz mérkőzés volt, azonban az első perctől kezdve uraltuk a találkozót, ezért megítélésem szerint megérdemelten győztünk. Amit elterveztünk, az megvalósult, próbáltuk korán és magasan letámadni az ellenfelet, ami többé-kevésbé sikerült. Még van hová fejlődni, mert sokszor egy-két ütemmel később értünk oda, vagy el sem indultunk. Ezzel együtt le a kalappal a játékosok előtt, futómennyiségben, hozzáállásban hozzátették, ami elvárható, így tudtunk a Vasas fölé kerekedni. Ha Magyarországon egy csapat 90 percen keresztül tud sprintelni, ütközni, akkor nagy esélye van a győzelemre, mert dinamikában és futómennyiségben le vagyunk maradva az európai középmezőnytől. Szép győzelmet arattunk, a pillanatot lehet ünnepelni, de kőkeményen kell tovább edzeni. Holnaptól kezdődnek a szürke hétköznapok.

Nem

Videótár

Virágos belváros
02:01
2018. július 15.
Földtudományi tábor
01:51
2018. július 15.
Ásatás az M30 as nyomvonalán
02:27
2018. július 15.
Vasárnap időközi választás
02:09
2018. július 13.