2018. szeptember 21. Máté, Mirella
Miskolc
11°C / 26°C
Elektromos és lábbal hajtható kisautókat adományoztak a GYEK-nek
Miskolc Tv/minap.hu
|
2017. december 06. 13:36
|
frissítve: 2017. december 09. 13:30
A Mikulás és a közelgő karácsony alkalmából több szervezet és alapítvány is ajándékokkal kedveskedik a GYEK kis betegeinek. Az adományozók bíznak benne, hogy a meglepetésekkel kis időre sikerül elfeledtetni a gyermekekkel betegséget, a kezelések fáradalmait. December 6-án a Mercedes-Benz Miskolc elektromos és lábbal hajtható kisautókat adományozott a gyerekeknek.

mercedes_balog_171206_ja_9.jpg

Fotó: Juhász Ákos

– A Gyermekegészségügyi Központban hét osztály van – mondta el az átadóünnepségen Tiba Sándor, a megyei központi kórház főigazgatója. Különböző típusú betegségekkel kezelnek gyerekeket: vannak speciális osztályok is, mint például az Onkohematológia osztály, ahol hosszú ideig, hetekig, hónapokig fekszenek bent a daganatos gyermekek. Ők szinte itt élik az életüket, s ha a szabadidejüket ilyen, illetve ehhez hasonló játékok között tudják eltölteni, akkor elfelejtik a betegségüket. Ha egy gyermek - akár néhány percre is - be tud ülni egy ilyen Mercedes kisautóba, az az egész napját megszépíti, úgyhogy ez egy szenzációs ajándék.

mercedes_balog_171206_ja_16.jpg

Tiba Sándor elmondta, vannak szabadidős foglalkozások, amelyeken a gyerekek játszani tudnak majd ezekkel az autókkal. Terveik között szerepel, hogy kialakítanak az épületben egy olyan helyet, ahol kifejezetten ezekkel a játékokkal lehet majd játszani.

mercedes_balog_171206_ja_8.jpg

Balogh József, a Mercedes-Benz Miskolc ügyvezetője elmondta, ezek eredeti gyári Mercedes kisautók. Ezek vagy elektromosan működnek, vagy lábbal hajthatók, mint egy gokart. Minden korosztály számára hoztak autókat, több generáció használhatja majd ezeket. - Nem mi találtuk ki ezt a kezdeményezést, Amerikában láttuk, hogy Mercedes kisautókat adományoztak gyermekosztályoknak - innen jött a mi ötletünk is. Nem kiemelkedőek akarunk lenni a jótékonyságban, hanem példamutatók. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne csak alkalmanként segítsünk, hanem folyamatos legyen a társadalmi felelősségvállalás azoknál, akik ezt megtehetik – hangsúlyozta az ügyvezető.

mercedes_balog_171206_ja_12.jpg

– Alapvetően jó a kapcsolatunk a miskolci Mercedes szalon tulajdonosával, így nem volt meglepő, hogy egyből partnerek voltak ebben a kezdeményezésben. Sőt, ők már korábban elkezdték ezt az utat elkezdték kiépíteni, mi becsatlakoztunk hozzájuk – tudtuk meg Rusz Alexandrától, Toman Diet tanácsadójától. – Arra szeretnénk mindenkit ösztönözni, hogy lehetőségeihez mérten próbáljon segíteni másoknak - tette hozzá.

Nem

Videótár

Miskolc Ma 2018.09.20.
16:37
2018. szeptember 21.
30 éves a Hámori szolgáltató
02:26
2018. szeptember 21.
Játékosan a kincstárról
01:41
2018. szeptember 21.
Közgyűlés a Sargentini jelentésről
03:51
2018. szeptember 21.