2018. szeptember 21. Máté, Mirella
Miskolc
11°C / 26°C
Ünnepi élmény több száz gyermeknek a színházban
Méder Noémi/MiskolcTV
|
2017. december 06. 14:45
|
frissítve: 2017. december 08. 12:47
Több száz hátrányos helyzetű gyermek találkozhatott szerdán a Mikulással a Miskolci Nemzeti Színházban a Vodafone jóvoltából. Természetesen az ajándékozás sem maradt el, s a helyszínhez, alkalomhoz illően, egy zenés-táncos produkcióval is készültek a teátrum művészei.

Friss péksütemény illata fogadta az izgatott gyermekeket szerdán délelőtt a Miskolci Nemzeti Színházban. Az érkező kicsik és nagyok számára sok meglepetéssel készültek a Vodafone és a színház munkatársai.

vodafone_mikulas_171206_vcs_01.jpg

Fotók: Végh Csaba

– Már negyedik éve működünk együtt a Miskolci Nemzeti Színházzal, amire nagyon büszkék vagyunk. Miskolc életében nem csak gazdasági szereplőként szeretnénk részt venni, hanem az itt élő emberek mindennapjait is szeretnénk segíteni – mondta el Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója.

vodafone_mikulas_171206_vcs_19.jpg

Mint fogalmazott: nincs annál szebb, mint amikor egyszerre négyszáz gyermeknek hozhatják el a karácsony élményét és a szeretet ünnepét. Ennek megvalósításában pedig kiváló partnerek a színház, és annak művészei.

vodafone_mikulas_171206_vcs_05.jpg

Idén a Miskolci Gyermekváros kis lakóit, az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény tanulóit, a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola kisdiákjait, valamint a miskolci nagycsaládok gyermekeit látták vendégül.

vodafone_mikulas_171206_vcs_11.jpg

Horváth Alexandra, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze

A műsorban slágerek hangzottak el többek között a Padlás című musicalből Horváth Alexandra előadásában, emellett az Aladdin egyik dalát, és a Jégvarázs című mesefilmből jól ismert Legyen hó című sikerszerzeményt is meghallgathatták a gyermekek, Varga Andrea előadásában. A művészek egy balettelőadással is megörvendeztették a lelkes közönséget.

vodafone_mikulas_171206_vcs_13.jpg

Varga Andrea elmondása szerint, az előadásban a régit és az újat szerették volna vegyíteni. – A régi és az új ötvözetét szerettük volna átadni, éppen ezért választottunk régi, kedvelt musicalekből is dalokat. A Jégvarázsból ismert sikerdal szintén közkedvelt a gyermekek körében, így ezt is felvettük a műsorba – árulta el a színésznő, majd hozzátette, nagyon nagy feltöltődést jelent számukra, ha látják a gyermekek arcán az örömet, és, ha velük együtt éneklik a dalokat.

vodafone_mikulas_171206_vcs_15.jpg

Most részük lehetett mindebben a művészeknek is, hiszen a zenés-táncos karácsonyi műsornál nem maradt el tapsvihar és a közös éneklés sem. Némelyik gyermek alig bírt ülve maradni, annyira beleélte magát az előadásba. Ezután pedig eljött a várva várt pillanat, a kicsik személyesen vehették át a Mikulástól ajándékaikat.

vodafone_mikulas_171206_vcs_23.jpg

Galamb Alex a Debreczeni Márton Szakképző Iskolában végzett. Mint mondta, mielőtt bekerült a gyermekvédelmi rendszerbe, nem igazán volt rá lehetősége, hogy megünnepelje a karácsonyt. – Itt tényleg átélhetjük az ünnep szellemiségét. Nem szégyellem, tizennyolc éves elmúltam, de még most is alig várom, hogy lássam a Mikulást – nyilatkozta vidáman.

Nem

Videótár

Miskolc Ma 2018.09.20.
16:37
2018. szeptember 21.
30 éves a Hámori szolgáltató
02:26
2018. szeptember 21.
Játékosan a kincstárról
01:41
2018. szeptember 21.
Közgyűlés a Sargentini jelentésről
03:51
2018. szeptember 21.