2019. február 20. Aladár, Álmos
„Ne kérje senki, hogy otthon üljek…” – Betti programajánlója
Muntyán Bernadett
|
2018. január 12. 13:18
|
frissítve: 2018. január 14. 16:50
Remélhetőleg már mindenki kipihente a sokkot, hogy újra munkába kellett állni, mi több már itt is van a hétvége! Miskolcon újfent rengeteg program közül szemezgethetünk ezen a két napon, hisz' ilyenkor az első számú feladatunk az, hogy kikapcsolódjunk és feltöltődjünk!

betti_1.jpg

Ezen a hétvégén is mindenki próbára teheti bátorságát, rátermettségét és azt, vajon ő lenne-e az a bizonyos legkisebb királyfi a meséből. Természetesen sárkánnyal nem kell megküzdeni, ellenben részt vehetünk a lovagi hétpróbán a Diósgyőri várban. Ki lesz a legbátrabb január 12-én? Menj el, és vívd ki magadnak az elismerést (szó szerint)! Délelőtt 10 órától várják az érdeklődőket, a helyszín stílusosan a Lovagterem lesz.

nyilt_nap_a_pedagogusoknak_20170930_bl_017_web.jpg

Két akusztikus koncert, egy színpad, és egy felejthetetlen éjszaka – a Barabás Lőrinc Quartet és a Hősök akusztikus koncertje lesz szombaton este 7 órától a Művészetek Házában. A Barabás Lőrinc Quartet pop-os jazz világa izgalmas instrumentális zene, elektronikus fűszerezéssel: groove-os ritmusok, lüktető basszusfutamok, a szintetizátor és a trombita megannyi hangszíne a 70-es évek improvizatív jazzrock stílusjegyeivel átitatott sajátos zenei irányt teremt. A Hősök hiphop formáció 2003-ban megnyerte a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt. A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a zászlajuk alatt. Országos turné és fesztiválfellépések jelzik sikerüket. Január 13-án pedig Miskolcra érkeznek!

barlangfurdo_dj_party_170722_ja_32.jpg

Miskolctapolca Barlangfürdő 2018-ban is gondoskodik arról, hogy senki ne felejtse el, milyen jó érzés is fürdőzni. Mi több: éjszakai fények mellett csobbanni egyet a legjobb barátainkkal. Szombaton újfent lesz éjszakai fürdőzés! Három különböző időpontban szauna szeánsz is: sós, mézes és jeges csodákkal várják az izzadni vágyó közönséget. A hajnalig tartó móka legfontosabb partikellékeit ezúttal se hagyja otthon a fürdeni vágyó csapat: karúszó, úszószemüveg, és flip flop papucs mindenképp legyen a fürdőruha és a frottír köntös mellé betuszkolva a strandolós táskánkba. 8 órától pedig mindenki elfoglalhatja kedvenc helyét a medencék szélén, hisz kezdődik az Utószilveszteri buli Voksán Virággal.

ciroka_koncert_160124_vcs_06.jpg

Varázslatos programra hívják a 0-3 éves csemetéket és családjukat: Zeneország erdejébe, ahol a muzsika, a mese és a móka kapják a főszerepet. A családias hangulatú Ciróka babakoncerten a gyerekek adott évszakhoz, vagy ünnepkörhöz kapcsolódó játékokat, dalokat ismerhetnek meg bababarát, játékos környezetben. A műsor koncepciója szerint az egész pici karon ülőktől kezdve, az izgő-mozgó 3 évesekig igyekeznek lekötni minden gyermek figyelmét, ölbéli- és mozgásos játékok kombinálásával.  A forgatókönyvíró és műsorvezető, Bukáné Kaskötő Marietta a zenepedagógia különböző eszközeit is segítségül hívja, úgy mint a Kodály-koncepción alapuló szolmizációt, vagy a Kokas-módszer által preferált mozgásos-zenehallgatást, amelyek folytán játékosan sajátíthatnak el a gyerekek új zenei ismereteket.

csipkerozsika.jpg

Vasárnap, január 14-én a Csodamalom falai közé invitálnak minket a színészek: a Csipkerózsika című Grimm testvérek meséjét tekinthetjük meg a színpadon 10 óra 30 perctől. Bizony ez az a Csipkerózsika, akit gyerekkorunkból mi is ismerünk: a szépséges királykisasszony, akit születésekor átokkal sújt egy gonosz boszorkány, mely szerint, még mielőtt nagykorú lesz a lány, ujját halálosan megszúrja egy orsó.

Miként vészelték át a telet a középkorban? Hogyan öltöztek fel a hideg ellen, hogy küzdöttek meg a hóval utazás közben, és még számos kérdésre kereshetjük a választ vasárnap délelőtt 11 órától Lovász Emesével. Szó lesz majd a hó és a tél szeretetéről is a „Középkori havas telek” című előadásában, melynek a Diósgyőri Vár ad otthont.

A programokhoz jó szórakozást kívánok! Jövő héten ugyanitt, ugyanekkor! smiley

Nem

Videótár

Katonák a gyermekekért
02:15
2019. február 19.
Bokik Lions adomány
02:38
2019. február 19.
Az ország egyetlen ütős versenye Miskolcon
02:06
2019. február 19.
Agancsgyűjtés
01:52
2019. február 19.