2018. szeptember 21. Máté, Mirella
Miskolc
11°C / 26°C
New York-ból kapott támogatást a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola!
minap.hu
|
2018. január 12. 14:35
|
frissítve: 2018. január 14. 21:58
– Bízunk benne, hogy kiemelkedő tehetségű vakvezető labradorokat képezhetünk Fiera kölykeikből – nyilatkozta Berta László kommunikációs munkatárs. – Erre nagy szükség van, mert a jelenlegi kapacitás tízszeresére volna szükség ahhoz, hogy minden vakvezető kutyát igénylő látássérült ember kutyával közlekedhessen.

Mint közleményükben írják, váratlan karácsonyi meglepetést kapott a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola a világ egyik legismertebb vakvezető kutya iskolájától, a New York állambeli Guiding Eyes-től. Egy nagyszerű genetikai háttérrel rendelkező labrador szukát ajánlottak fel kitűnő vakvezető kutya tenyészetükből.

- Sőt, hogy még nagyobb legyen a támogatás, leendő vakvezető kutyáink mamája már kölykökkel a pocakjában indult útnak a távoli Magyarországra – tájékoztatott a kommunikációs munkatárs.

barathegyi_vakvezeto_fiera_kutya_2.jpg

Fiera több, mint 10 órás repülőút után érkezett meg a Ferihegyi reptérre, majd egy hosszú autóút végén a kismama fáradtan, de épségben megérkezett Miskolcra.

– Bízunk benne, hogy Fiera, ez a kedves sárga labrador szuka megfelelő lesz arra, hogy a tőle származó utódokkal megalapozzuk a saját tenyésztési programunkat és kiemelkedő tehetségű vakvezető labradorokat képezhessünk a kölykeikből. Erre nagy szükség van, mert a jelenlegi kapacitás tízszeresére volna szükség ahhoz, hogy minden vakvezető kutyát igénylő látássérült ember kutyával közlekedhessen – fogalmazott Berta László.

barathegyi_vakvezeto.jpg

Felmenői és rokonai külföldön mind vakvezető kutyák, vagy a tenyésztési program részvevői. A tudatos tenyésztés eredménye, hogy Fiera kiváló egészségi állapotnak örvend, mind fizikailag, mind mentálisan alkalmas vakvezető kutyának. Egy kiváló, szintén vakvezető vonalból származó saját tenyésztésű amerikai labrador kan a leendő kölykök apja.

– Nagyon-nagy reményeket fűzünk ehhez az alomhoz, alig várjuk, hogy karjainkban tarthassuk a piciket. Erre várhatóan január 3. hetében fog sor kerülni. A Fierától származó kölykökből az összefogás jegyében egy horvátországi vakvezető kutya iskola is kap kölyköket majd – olvasható a közleményben.

Azoknak, akik szeretnének közelebbről megismerkedni Fiera kölykeivel, lehetőségük van jelentkezni önkéntes kölyöknevelő programunkra. Arra kérik az érdeklődőket, hogy olvassák el a tájékoztatót, és ha ezt követően szeretnék felvenni a vakvezető kutya iskolával a kapcsolatot, jelentkezzenek a piros@barathegyi.org címen!

- Végül egy szakmai érdekesség: kíváncsiak voltunk, hogy miért figyelt fel munkánkra a híres amerikai iskola. Megtisztelő választ kaptunk. A Vakvezető Kutya Iskolák Világszövetségén keresztül találkoztak egyedi módszertant alkalmazó kiképzési programunkkal, és munkánk színvonala tett rájuk olyan jó benyomást, hogy érdemesnek tartsanak minket a támogatásra – tájékoztatott Berta László kommunikációs munkatárs.

Nem

Videótár

Miskolc Ma 2018.09.20.
16:37
2018. szeptember 21.
30 éves a Hámori szolgáltató
02:26
2018. szeptember 21.
Játékosan a kincstárról
01:41
2018. szeptember 21.
Közgyűlés a Sargentini jelentésről
03:51
2018. szeptember 21.