2019. február 20. Aladár, Álmos
Ügyintézés egyenlő esélyekkel az Észak-magyarországi Regionális Vízműveknél is
minap.hu
|
2018. március 12. 16:09
|
frissítve: 2018. március 14. 13:22
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásában részesült a Vakok és Gyengénlátók megyei egyesületének „Ügyintézés egyenlő eséllyel” című projektje, melynek keretében több esélyegyenlőségi programot is szerveznek Miskolcon. Hétfőn a programsorozat harmadik állomásához érkezett.

Az esélyegyenlőségi program megvalósításának első állomása a MIHŐ ügyfélszolgálata volt, március 8-án, második alkalommal pedig a UPC ügyfélszolgálata adott otthont az „Ügyintézés egyenlő eséllyel” című projektnek.

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete hétfőn ismét közérdeklődésre számot tartó szemléletformáló rendezvényt tartott, ez volt a március folyamán megvalósuló új projektjük harmadik eseménye. A hétfői rendezvényen az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. munkatársai vettek részt, akik rendkívül nyitottak voltak az egyesület megkeresésére.

vakok_gyengenlatok_erzekenyito_nap_180312_ja_14.jpg

Fotó: Juhász Ákos

– Szeretnénk minél jobban megismerni az ügyintézés során felmerülő nehézségeiket, és alkalmazkodni azokhoz; segíteni, könnyebbé tenni számukra az ügyintézést – mondta egyikük.

Az egyesület elnökétől, Barnóczki Gábortól megtudtuk, egyszerű élethelyzetekre kell gondolni: például arra, hogyan találja meg az ügyfélpultot, hogyan tudja használni az ügyfélhívó rendszert egy vakvezető kutyával, fehér bottal, vagy mindezek nélkül érkező látássérült.

vakok_gyengenlatok_erzekenyito_nap_180312_ja_16.jpg

– Van, akin nem is látszik, hogy látássérült, hiszen legtöbbször nem visznek magukkal megkülönböztető jelzést azok, akiknek sérült a látása valamilyen mértékben. Éppen ezért van, hogy „furcsa” fejmozgást, lassabb reakcióidőt, bizonytalan mozdulatokat tapasztalhatunk ezektől az emberektől. Ezentúl az ügyintézők tudni fogják, hogy mi a teendő a segítségnyújtásban – emelte ki.

vakok_gyengenlatok_erzekenyito_nap_180312_ja_20.jpg

A projekt célja felhívni az érintett társaságok ügyintézőinek figyelmét a látássérültek problémáira. Annak érdekében, hogy hatékony és megfelelő segítséget kaphassanak, s ezáltal mindkét fél elégedett legyen az ügyintézéssel. A programban mind az ügyintéző, mind az ügyfél elsajátíthatja azt a közös hangot és módszert, ami az egyenlő esélyű hozzáférést biztosíthatja a szolgáltatásokhoz.

Nem

Videótár

Katonák a gyermekekért
02:15
2019. február 19.
Bokik Lions adomány
02:38
2019. február 19.
Az ország egyetlen ütős versenye Miskolcon
02:06
2019. február 19.
Agancsgyűjtés
01:52
2019. február 19.