2018. szeptember 21. Máté, Mirella
Miskolc
11°C / 26°C

Vélemény

Voltam már halsütödében, festői környezetű romantikus étteremben, felkutattam a leghagyományosabb pizzatésztát és kóstoltam már palacsintát vörösboros marhapörkölttel. Ezúttal azonban egy egészen más konyhaművészet felé kacsingattam… #mutimiteszel
Úton-útfélen azt halljuk, hogy heti rendszerességgel kellene halat fogyasztanunk, mert a halhús egészségre gyakorolt pozitív hatásai vitathatatlanok. Nos, mi miskolciak igen szerencsés helyzetben vagyunk, mert van nekünk egy (pontosabban most már kettő!) olyan kifőzdénk, amelyekben a környék legfrissebb pisztrángjait ízlelhetjük, méghozzá nem is akárhogy elkészítve! #mutimiteszel
Van egy varázslatos hely a tapolcai lombkoronák árnyékában, ahol, ha kell, elbújhatsz a világ elől, ha kell, kiengedheted a fáradt gőzt, kettesben maradhatsz a gondolataiddal – ha pedig az kell, ehetsz egy igazán jót, különlegeset is. Ezúttal az Avalon Ristorante miskolci ízvilágába kóstoltunk bele.
Nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne szeretné a pizzát: ez az a „gyorskaja”, amivel nem lehet mellényúlni. Kicsik, nagyok, szőkék és feketék, alacsonyak és magasak – mindenki imádja ezt az olasz tésztagyönyört, aminek mindig megvan a maga aktualitása. #mutimiteszel
Jó ez a nyüzsi, ami a belvárosban fogad minket, de olykor-olykor azért jól esik elmenekülni valahová, ahol gondolkodhatunk, kicsit eggyé válhatunk a természettel. És szerencsére van nekünk, miskolciaknak egy csendes, mesebeli, varázslatos kis világunk Majláth után, Hámor előtt, a Csanyik-völgyben: a Miskolci Állatkert és Kultúrpark.
Enni kell, ez fix, ez oké. De nem mindegy, hogy hol és mit. Szerencsére Miskolcon jól vagyunk tartva, már ami a gasztronómiát és a kínálatot illeti. Így ezen a héten is kerestünk valamit, ami mondhatni csak a mi miskolci kiváltságunk - ezúttal a Leves Gasztroműhely kínálatát kóstoltuk meg. #mutimiteszel
Miskolcon századokra visszanyúló legendája van a kocsonyának, de hódoltunk már egy egész hónapon keresztül a furmint ízvilága előtt, és piknikeztünk kockás plédeken a Népkertben is. Péntek este a Művészetek Háza előtti placcot töltötték meg a város gasztrocsillagai miskolci ízekkel és illatokkal. Miskolc a gasztronómiában is egyre híresebb lesz, úgy döntöttünk, nyakunkba vesszük a várost, és bóklászunk egy kicsit, hogy felkutassuk a helyi különlegességeket. Első rész! #mutimiteszel
Pénteken nem a középkori zsongástól volt hangos a Diósgyőri vár környéke. A Lovagi Tornák Terét ezúttal modern kori zenészek vették be: hazánk egyik legismertebb formációja, a Wellhello látogatott el Miskolcra, hogy alapjában forgassa fel a középkori vár melletti teret, és fergeteges látványelemekkel tegye felejthetetlenné a koncertet. Mi is ott jártunk, élménybeszámolónkat és a zenekarral készült interjút cikkünkben olvashatják!
Szín- és illatkavalkád fogad a Búza téri piacra érve: a málna édeskés illata keveredik a sárgadinnye jellegzetes aromájával, miközben a cseresznye piros húsa tökéletes kontrasztot alkot a kukorica citromsárga látványával. Van itt minden, mi szem szájnak ingere: őszibarack, áfonya, ribizli, meggy, görögdinnye – de ácsi, biztos, hogy mindennek eljött már az ideje?
„Legyen az opera mindenkié!” – az elgondolás, mely alapján az Ezrek operája helyet kapott az Operafesztivál művészeti programjában. A sorozat keretében az opera klasszikusai új, kevésbé klasszikus köntösben elevenednek meg, nem csupán a komolyzene rajongói számára. Péntek este az Avasi kilátónál Mozart Don Giovannija kelt új életre - Miskolchoz illően RockGiovanniként.

Oldalak

Videótár

Miskolc Ma 2018.09.20.
16:37
2018. szeptember 21.
30 éves a Hámori szolgáltató
02:26
2018. szeptember 21.
Játékosan a kincstárról
01:41
2018. szeptember 21.
Közgyűlés a Sargentini jelentésről
03:51
2018. szeptember 21.