2018. november 18. Jenő

Vélemény

A miskolci konyhaművészet csillagainak felkutatása során jártunk már a város különböző pontjain: ettünk már csülköt, halat, tengeri herkentyűs tésztát, pizzát, levest, palacsintát, de még egyszer sem kényeztettük magunkat boldogsághormont termelő édességgel. Lassan szürkére vált az idő, egyre hűvösebbek a napok, így ráfér a kis lelkünkre, hogy kényeztessük: lássuk, melyik a legfinomabb Desszert(em) Miskolcon!
A Szent Efrém Férfikar lépett fel hétvégén a Belvárosi evangélikus templomban, a 25. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó harmadik napján. A nyolc tiszta hang olyan erővel énekelt, mintha legalább harminc ember szólalt volna meg.
A történelmi Avason a borospincéken túl, a macskaköves utakon bóklászva kikandikál egy boltív, melyen a következő felirat ékeskedik: Aranykorona Történelmi Étterem. Hm… történelmi étterem. De mitől történelmi? Melyik kort idézi meg? Vajon apródok szolgálják fel az ételeket vagy udvari bolondok szórakoztatják a jónépet? De a legfontosabb (főleg, mivel épp’ éhen akarok halni): mit lehet itt enni?
Most is! Koncertjük vasárnap már a Zenepalotában volt, mert kinőtték az Erzsébet Fürdő Kupolatermét, ahol a helyszínre való tekintettel Kupolakoncertnek nevezték el különleges hangversenyüket. A közönség az első perctől kezdve táncoltatta lábait a székek alatt, a végére azonban már nem bírtak hangszálaikkal sem az ABBA-dalok hallatán.
Voltam már halsütödében, festői környezetű romantikus étteremben, felkutattam a leghagyományosabb pizzatésztát és kóstoltam már palacsintát vörösboros marhapörkölttel. Ezúttal azonban egy egészen más konyhaművészet felé kacsingattam… #mutimiteszel
Úton-útfélen azt halljuk, hogy heti rendszerességgel kellene halat fogyasztanunk, mert a halhús egészségre gyakorolt pozitív hatásai vitathatatlanok. Nos, mi miskolciak igen szerencsés helyzetben vagyunk, mert van nekünk egy (pontosabban most már kettő!) olyan kifőzdénk, amelyekben a környék legfrissebb pisztrángjait ízlelhetjük, méghozzá nem is akárhogy elkészítve! #mutimiteszel
Van egy varázslatos hely a tapolcai lombkoronák árnyékában, ahol, ha kell, elbújhatsz a világ elől, ha kell, kiengedheted a fáradt gőzt, kettesben maradhatsz a gondolataiddal – ha pedig az kell, ehetsz egy igazán jót, különlegeset is. Ezúttal az Avalon Ristorante miskolci ízvilágába kóstoltunk bele.
Nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne szeretné a pizzát: ez az a „gyorskaja”, amivel nem lehet mellényúlni. Kicsik, nagyok, szőkék és feketék, alacsonyak és magasak – mindenki imádja ezt az olasz tésztagyönyört, aminek mindig megvan a maga aktualitása. #mutimiteszel
Jó ez a nyüzsi, ami a belvárosban fogad minket, de olykor-olykor azért jól esik elmenekülni valahová, ahol gondolkodhatunk, kicsit eggyé válhatunk a természettel. És szerencsére van nekünk, miskolciaknak egy csendes, mesebeli, varázslatos kis világunk Majláth után, Hámor előtt, a Csanyik-völgyben: a Miskolci Állatkert és Kultúrpark.
Enni kell, ez fix, ez oké. De nem mindegy, hogy hol és mit. Szerencsére Miskolcon jól vagyunk tartva, már ami a gasztronómiát és a kínálatot illeti. Így ezen a héten is kerestünk valamit, ami mondhatni csak a mi miskolci kiváltságunk - ezúttal a Leves Gasztroműhely kínálatát kóstoltuk meg. #mutimiteszel

Oldalak

Videótár

Szociális Munka Napja az Avasiban
02:37
2018. november 16.
Szimfonikusok társulati ülés
01:34
2018. november 16.
Híres gokartozók az Avalonban
01:46
2018. november 16.
Épül a Lévay uszodája a belvárosban
02:05
2018. november 16.