2019. január 23. Zelma, Rajmund

Vélemény

Furcsa dolog történt a minap. Már eleve az is szokatlan volt, hogy bármi komoly változtatást hajtsak végre a fészbúk profilomon. Magam sem értem, hogy miért, de mégis megtettem. Igazság szerint talán az volt az indíttatásom, hogy ne kelljen minden ímélre, esemesre, meszindzserre egyesével válaszolnom, hanem egyszerűn az arcom helyére írom, hogy BÚÉK.
A csípős hideg sem szegte kedvét a miskolciaknak; ha valami street food-os, fesztiválos, beszélgetős, kint sütögetős programról van szó, akkor tél ide, vagy oda, megmozdul a város apraja-nagyja. Főleg, ha a kedvenc levesezős helyünk ünnepli a hatodik szülinapját! Szombaton A Leves Gasztroműhely – szülinapja alkalmából – rendezte meg az Egy füst alatt – I. Miskolci Mini Street Food Fesztivált, a Déryné utcában.
Továbbra is első helyen áll az ünnepi díszbe öltöztetett 202-es Tátra, Miskolc adventi villamosa a cseh tömegközlekedési portál által meghirdetett versenyben. Egy nappal a megmérettetés lezárása előtt városunk ünnepi járműve már az összes leadott szavazat mintegy 40 százalékát birtokolja.
Karácsony ünnepe mindenkiben megmozdít valamit - érzéseket, emlékeket, családi összetartozást, vallási áhítatot. Miskolciakat kérdeztünk, minden korosztályból: számukra mit jelent ez az ünnep?
Mákos, diós, gesztenyés, kakaós – bármilyen töltelékkel és bármennyi jöhet, ha bejgliről van szó (legalábbis, ami minket illet). De hogyan lesz olyan gyönyörű márványos, fényes a teteje, mint amilyen a nagyi sütije volt? Hogy tekerjem fel úgy, hogy ne legyen az egész lakás mákos, és ne másszon szét a tészte? – a világbajnoki címért küzdő Nagy Csabától, az Avalon Ristorante cukrászától kértünk „bejgli tanácsot”.
Miközben a Pantheonban október 29-én a Clemenceau emlékének adózó kiállítást meglátogatta E. Macron bőségesen idézett az „1918-as Győzelem Atyjától”: „Ezekben a mély változásoktól való félelemmel és szorongásokkal jellemezhető órákban ki kell tudni tartani!”. Az államfő hozzátette: „Azt a Franciaországot képviseli, amely nem hódol be”.
A miskolci konyhaművészet csillagainak felkutatása során jártunk már a város különböző pontjain: ettünk már csülköt, halat, tengeri herkentyűs tésztát, pizzát, levest, palacsintát, de még egyszer sem kényeztettük magunkat boldogsághormont termelő édességgel. Lassan szürkére vált az idő, egyre hűvösebbek a napok, így ráfér a kis lelkünkre, hogy kényeztessük: lássuk, melyik a legfinomabb Desszert(em) Miskolcon!
A Szent Efrém Férfikar lépett fel hétvégén a Belvárosi evangélikus templomban, a 25. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó harmadik napján. A nyolc tiszta hang olyan erővel énekelt, mintha legalább harminc ember szólalt volna meg.
A történelmi Avason a borospincéken túl, a macskaköves utakon bóklászva kikandikál egy boltív, melyen a következő felirat ékeskedik: Aranykorona Történelmi Étterem. Hm… történelmi étterem. De mitől történelmi? Melyik kort idézi meg? Vajon apródok szolgálják fel az ételeket vagy udvari bolondok szórakoztatják a jónépet? De a legfontosabb (főleg, mivel épp’ éhen akarok halni): mit lehet itt enni?
Most is! Koncertjük vasárnap már a Zenepalotában volt, mert kinőtték az Erzsébet Fürdő Kupolatermét, ahol a helyszínre való tekintettel Kupolakoncertnek nevezték el különleges hangversenyüket. A közönség az első perctől kezdve táncoltatta lábait a székek alatt, a végére azonban már nem bírtak hangszálaikkal sem az ABBA-dalok hallatán.

Oldalak

Videótár

Termelői nap kultúra
02:32
2019. január 22.
Programok a magyar kultúra napján
02:18
2019. január 22.
Múzsa díj átadó - Aranyosi
03:25
2019. január 22.
Jegesmedve győzelem a Nitra otthonában
01:24
2019. január 22.