Ugrás a tartalomra

Cigarettával sefteltek az országúton

NAV
Utoljára módosítva
2024. április 22. hétfő 11:19
Hatmillió forint értékű illegális zárjegy nélküli cigarettát foglalt le a NAV.
Fotó: NAV

Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyors reakció közel hatmillió forint értékű illegális cigarettalefoglalást eredményezett - osztotta meg portálunkkal Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense. 

A pénzügyőrök éppen a szolgálatuk végéhez közeledtek, amikor két – az utcán üzletelő – férfi ténykedésére figyeltek fel, amint pénz és cigaretta gazdát cserél.  A vásárló azonnal elismerte, hogy 10 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vett az eladó autójából.

A 68 éves „cigarettakereskedőt” hazáig kísérték a pénzügyőrök, aki tagadta, hogy otthonában jövedéki terméket tartana. A Bevetési Igazgatóság cigarettakereső kutyájának szimatát mégsem tudta becsapni.  Maya rögtön megtalálta a falakba vésett rejtekhelyet, ahonnan több ezer doboz illegális cigaretta került elő - tudtuk meg. 

A pénzügyőrök közel hatmillió forint értékben foglaltak le, 2 687 doboz zárjegy nélküli cigarettát. Az ellenőrzést egy bírsággal megúszta a vásárló, de az eladónak jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetéséért is felelnie kell és többmilliós bírságra is számíthatnak - tájékoztattak. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!