Ugrás a tartalomra

TÖRTÉNET

A Miskolc Városi Televízió (ma Miskolc Televízió) 1985. április 15-től készít és szolgáltat televíziós műsorokat.

1988: Hetente egy alkalommal, a hétfői adásszünet idején használhatta a Magyar Televíziónak az Avasi Kilátóban működő adóberendezését – így nemcsak az avasi lakótelep kábelrendszerén, hanem az egész városban nézhetővé vált a műsor. Az MTV hétfői adásának bevezetése után szombaton és vasárnap a kora reggeli órákban volt mód a városi műsor sugárzására.

1994: a városi televízió saját frekvenciához (UHF 55) és saját adóhoz jutott - ettől kezdve a hét hat napján (hétfőtől szombatig) volt látható a városi televízió műsora, ha korlátozott időtartamú (heti 2-3 óra) saját műsorral és ismétlésekkel is.

1998: a városi televízió 10 évre szóló műsorszolgáltatási szerződésben napi négy óra saját készítésű műsor szolgáltatását vállalta - a napi műsorszolgáltatás kezdete 1999. július 16. napja volt.

2002: a hálózatos műsorszolgáltatás keretében a városi televízió 24 órás adásra tért át
- a saját szerkesztésű hírműsorokat, háttérműsorokat és tematikus magazinokat részben a képújság, részben a Hálózat Televízió műsora egészítette ki.

2006 tavaszán a cég új székházba költözött, és a Miskolc Televízió új technikát kapott. A 600 m2- es terület egy szinten található, az épületgépészet megfelel az uniós elvárásoknak.

2019. októberben a Miskolc Televízió arculata teljesen megújult. 2019. októberben elkészült egy 3D-s látványvilágot megjelenítő virtuális stúdió, és a Miskolc Televízió teljes arculatát megújítottuk. Az évszakokhoz igazított arculati elemeket kaptak a csatornaazonosítók és főcímek. Magazinműsorainkat is folyamatosan fejlesztjük, és indítunk új produkciókat. Jelenleg a Híradó mellett 11 magazinműsort kínál a Miskolc Televízió, emellett heti hírösszefoglalója, a Krónika összegzi a heti történéseket.

VÉTELKÖRZET:

Napjainkban a televízió a négy médiumot tömörítő MIKOM Nonprofit Kft. részeként működik. 2015-ben megtörtént a digitális átállás. Adásai ma már HD minőségben foghatók akár ingyenesen, tetőantennával is a város mintegy 30 kilométeres körzetében. Programja a MinDig TV kínálatában épp úgy megtalálható, mint a legnagyobb kábelszolgáltatók - UPC Magyarország; Magyar Telekom IPTV; DiGi TV- programcsomagjaiban. A DiGi TV kínálatában a műsorok HD minőségben is elérhetők.

A kábelszolgáltatóknak és a digitális sugárzásnak köszönhetően a Miskolc Televízió műsorai nem csak a város területén, hanem Borsod-Abaúj-Zemplén Megye településeinek nagy részén is foghatók.

Alacska, Alsódobsza, Alsóvadász, Alsózsolca, Arnót, Aszaló, Bánhorváti, Berente, Boldva, Borsodszirák, Csobád, Dédestapolcsány, Edelény, Emőd, Felsődobsza, Felsőkelecsény, Felsőnyárád, Felsőzsolca, Gesztely, Halmaj, Hangács, Hejce, Hernádbűd, Hernádkak, Hernádkércs, Hernádnémeti, Hernádszentandrás, Ináncs, Izsófalva, Kazincbarcika, Kázsmárk, Kiskinizs, Kondó, Kurityán, Léh, Megyaszó, Múcsony, Nagybarca, Nagykinizs, Nyékládháza, Nyomár, Onga, Ormosbánya, Parasznya, Pere, Radostyán, Rásonysápberencs, Rudolftelep, Sajóecseg, Sajóivánka, Sajókápolna, Sajókaza, Sajókeresztúr, Sajólászlófalva, Sajópálfala, Sajósenye, Sajószentpéter, Sajóvámos, Sajóvelezd, Szendrő, Szentistvánbaksa, Szikszó, Szirmabesenyő, Szuhakálló, Szuhogy, Újcsanálos, Vadna, Varbó, Ziliz, Zubogy, stb. településeken csaknem 300 ezer néző követheti a televízió napi programjait.

MŰSORAINK:

A Miskolc Televízió arculata mára teljesen megújult. Miskolc arculati elemihez igazodó, modern, dinamikus az évszakokkal együtt változó külsőt kapott. Műsorait szerkesztők, riporterek, operatőrök, digitális utómunkát végző technikai munkatársak, kreatív szakemberek alkotta stáb készíti. Naponta 2 és fél órában jelentkezik friss önálló tartalommal a régió legnagyobb televíziója.

Hétfőtől - péntekig 18:00 órakor minden hétköznap Híradót láthatnak a televízió nézői. A napi 15 perces hírfolyamot helyszíni, élő tudósítások, közéleti, politikai, kulturális és sport riportok teszik színessé. A híradó riporterei minden jelentősebb városi eseményre, programra eljutnak, hogy tudósítsák a régió lakosságát.

Felmérések szerint a televízió hírműsorát csaknem 25 ezer néző követi figyelemmel, ami helyi televíziók között kiemelkedő nézőszámnak számít

MŰSORCSERE:

A Miskolc Televízió a Helyi Televíziók Országos Szövetségének tagjaként rendszeresen készít anyagokat a tagtelevíziók által készített magazinműsorok számára. Ezeket a 25 perces alkotásokat pedig televíziónk is átveszi a HTOE tagtelevízióktól. Mintegy országos kitekintést nyújtva a miskolci nézők számára. Ilyen műsorok például havi egy alkalommal: a Generációk, (idősügyi magazin), az Épí-tech (építészeti magazin) és a Szomszédvár (turisztikai magazin), illetve a Miskolc Televízió képernyőjén az országosan is ismert műsort, az Egy nap a világot (útifilm-sorozat) is láthatják péntekenként nézőink.

KÜLDETÉS:

A Miskolc Városi Televízió küldetésének tartja, hogy folyamatos arculati, technikai, tartalom fejlesztéssel, a legkorszerűbb technikai eszközökkel, képi megoldásokkal 21. századi tartalmat varázsoljon nézői képernyőjére. Hiteles tájékoztatást, tartalmas színvonalas szórakozást kínáljon. Ami alternatíva lehet az országos televíziós csatornák tartalmai mellett.

 

A MIKOM Nonprofit Kft. médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

nmhh logo

 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!