Ugrás a tartalomra

LIFE-IP HungAIRy – A levegőminőség javítása Miskolcon

A MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. részt vesz az Európai Unió LIFE programjának keretében zajló HungAIRy, A levegőminőség javítása 8 régióban a levegőminőségi tervek végrehajtásának elősegítésével című és LIFE17 IPE/HU/000017 azonosítószámú pályázat megvalósításában.

A projektről

A HungAIRy az egyik legjelentősebb környezetvédelmi probléma kezelését, a levegőminőség javítását célozza 8 régiót lefedve, 10 magyar településen. A projekt fő célja, hogy megfelelő állapotban tartsuk a környezetet és javítsuk a levegő minőségét, és biztosítsuk az alapvető emberi jogot az egészséges környezethez és tiszta levegőhöz. Ezt többek között emissziós adatbázisok fejlesztésével, átfogó szemléletformáló, tájékoztató tevékenységgel és egy országos szakértői, tanácsadói - ún. ökomenedzser - hálózat felállításával tervezi végrehajtani. 

A MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. szoros együttműködésben Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával, illetve a Miskolci Egyetemmel a miskolci projekt kommunikációs tevékenységét végzi. Fontos, hogy a nyilvánosság és a kommunikáció támogassa a projekt átfogó és specifikus céljainak megvalósulását, illetve biztosítsa, hogy a projekt előrehaladásáról, eredményeiről a projekt közvetett és közvetlen célcsoportjai, a tágabb környezet megfelelő tájékoztatásban részesüljenek.

További információ: www.hungairy.hu; pmmonitoring.hu

A projekt megvalósítás tervezett időtartama: 2019.01.01. – 2026.12.31.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége: 15 967 741 €
A MIKOM Nonprofit Kft. teljes becsült bruttó összköltsége: 51 613 €
Támogatás intenzitás: 60% LIFE, 40% Agrárminisztérium

A LIFE IP HUNGAIRY (LIFE17 IPE/HU/000017) projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.
 

na

na