Ugrás a tartalomra

Családi nappá növi ki magát a belvárosi kosárlabdashow

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. június 15. csütörtök 16:32
A tavalyi nagy sikert követően idén ismét megrendezik Miskolc belvárosában a háromszor hármas kosárlabdatornát a Tudomány és Technika Háza előtti téren. A családi juniálissá alakuló eseményen a sport- és gyermekprogramokon kívül, este jótékonysági koncert is lesz.

Hatalmas sikert aratva tavaly szervezett először formabontó kosárlabdashowt a belvárosban, a Tudomány és Technika Háza előtti téren a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség, a Tudomány és Technika Háza és az Első Miskolci Lions Klub partnerségével, melyet idén június 24-én délelőtt 10 órától tartanak meg a Tudomány és Technika Háza előtt és körül benépesítve ezzel a Népkert környékét.

A szervezők idén is jó hangulatú és sikeres rendezvényt szeretnének megvalósítani, mely a tavalyihoz képest szintet lép, és a sport, a kosárlabda mellett előtérbe kerül majd a rendezvény családi és szórakoztató jellege, valamint a jótékonykodás is, hangzott el az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón a Tudomány és Technika Házában.

Balról: Hajdú László, Bene Szilárd, Kovács Krisztián (Fotók: Juhász Ákos)

Bene Szilárd, a megyei kosárlabda-szövetség ügyvezetője elmondta, hogy adományozásra a nevezési díj részösszegén kívül több lehetőség is nyílik a rendezvényen, köztük az est záróprogramján, az ingyenesen látogatható jótékonysági koncerten is. Kovács Krisztián, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke kiemelte, hogy a befolyt adományokból a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény játszóterének megvalósítását támogatják majd. Hajdú László, a Tudomány és Technika Háza egyik tulajdonosa örömét fejezte ki, hogy biztosíthatják a helyszínt a rendezvényhez, hiszen céljuk egyébként is a közösségépítés. A rendezvény céljáról elmondta, hogy versenykörülmények között szeretnék megmutatni a 3x3-as kosárlabdát, mint sportágat az érdeklődőknek és a laikusoknak. Mindezt pedig egy olyan belvárosi helyszínen, amelynek közönségcsalogató ereje van.

A szervezők hosszú távra terveznek. Azt szeretnék, ha évről évre egyre többen és többen vennének részt a programokon. A kosárlabdashow június 24-én (szombaton) 10 órakor kezdődik a Tudomány és Technika Háza előtti téren és környékén. A sportviadal mellett délelőtt gyermekprogramok, késő délután koncerttel várják a családokat és az érdeklődőket.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!