Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc – Költségvetés, jótékonyság, fenyőfa

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 08. péntek 17:17
Az elmúlt huszonnégy óra legontosabb helyi hírei egy percben. 

Költségvetés tervezet
Már januártól több ezer miskolci dolgozó fizetése emelkedhet. Soha nem látott önkormányzati támogatásból gazdálkodhat az MVK, de több juthat a városüzemeltetésre és a közbiztonságra is. A város vezetői pénteken sajtótájékoztatón ismertették a következő évi költségvetés tervezetét, amiről december 14-én szavaz a közgyűlés. 

Jótékonyság
Több, mint két millió forintot gyűjtöttek a Magvető Református Általános Iskolának. Az Építsünk együtt egy játszóteret projekthez egy miskolci étterem is csatlakozott, akik a vacsorajegyek árából 420 ezer forintot gyűjtöttek össze. A tulajdonos még további 250 ezer forintot ajánlott fel a játszótér megépítéséhez. Tirpák István üzletember pedig fél millió forinttal támogatta a projektet.

Fenyőfa vásár
Elkezdődött az ünnepi időszak a fenyőfa árusoknál is. A választék idén is óriási, a tapasztalatok szerint a legtöbben a luc- és ezüstfenyőket keresik. Miskolc mellett, az arnóti telepen a kezdetek óta hagyomány, hogy a vásárlók már december elején kiválaszthatják karácsonyfájukat, de a termelők csak az elszállítás napján vágják ki.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!