Ugrás a tartalomra

Ezért maradnak csendben a diósgyőri ultrák a Fradi elleni meccsen – reagált a rendőrség (frissítve!)

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 03. szerda 17:06
„5 perc csend magunkért” – írták.
Minap-archív fotó: Juhász Ákos

Szerda este hazai pályán fogadja a Ferencváros csapatát a DVTK. A szezon eddigi talán legfontosabb mérkőzése következik, amire nyilván mindkét tábor ezerrel készül. A stadionban 12 ezer ember szurkolja majd végig a találkozót, a feleket tehát teltház fogadja.

Szerdán nem sokkal dél előtt egy posztot tett ki az Ultras Diósgyőr hivatalos Facebook-oldalán, amin – a buzdítás mellett – egy akciójukra is felhívják a figyelmet:

A szervezett szurkolói csoportok döntése alapján az első 5 percben nincs szurkolás, ezzel is tiltakoznak és üzennek, hogy „Miskolcon nem a szurkoló a legnagyobb probléma”.

A kissé ködös megfogalmazást részben megmagyarázták: az ultrák szerint a közelmúlt történései és a háttérben ellenük „szorgosan munkálkodó sötét erők” elérték, hogy a kupaderbi napján ne érezzék magukat felszabadultan, ne éljék át egy futballünnep igazi varázsát.

Utalnak arra is, hogy a rendőrség kiemelten készül erre a meccsre, ami a diósgyőri szurkolóknak Miskolcon – mint fogalmaznak – „már régen rossz előjel, hiszen a legkisebb kihágások is óriási büntetésekkel járhatnak, vagy rendkívüli intézkedéseket vonhatnak maguk után”.

Reagált a rendőrség

A Miskolci Rendőrkapitányság is támogatja a kulturált, másokat és a jogszabályokat sem sértő szurkolást – reagáltak.

Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy a Diósgyőri Ultrák közösségi oldalán több olyan bejegyzés olvasható, amelynek szerzője vitatja a Miskolci Rendőrkapitányság – a stadiontól többszáz méterre, a nyílt utcán történő intézkedését, majd – eljárását három hazai szurkolóval szemben a február 24-én lezajlott Diósgyőr-Fehérvár labdarúgómérkőzést követően.

– A Miskolci Rendőrkapitányság leszögezi, hogy a rendőrségi törvényben is előírt és meghatározott, a közrend és közbiztonság fenntartására, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzésére, azok elkövetőinek felelősségre-vonására vonatkozóan minden intézkedést megtesz. Ezen kötelezettsége törvény által előírt, tevékenysége, eljárása a vonatkozó jogszabályok szerint zajlik, így történt ez a mérkőzést követően is – hangsúlyozták.

Kiemelték azt is, hogy az ügyben szereplő három férfi megalapozottan gyanúsítható bűncselekmény elkövetésével, ezért is hallgatták ki és vették őrizetbe őket, majd ezt követően a bíróság egyiküket letartóztatta, míg két társának bűnügyi felügyeletét rendelte el, illetve mindegyiküket eltiltotta a sportrendezvények látogatásától.

Tájékoztatták lapunkat arról is, hogy a büntetőeljárás jelenleg is tart, sőt további személyek azonosítása is zajlik, akik szintén elkövették a bűncselekményt.

– Azzal talán mindenki egyetért, hogy az arcát maszkkal, kámzsával eltakaró, kővel vagy bottal a kezében, közterületen erőszakosan fellépő személy mindenképpen jogszabályt sért, amely nem maradhat rendőri intézkedés nélkül – írták, hangsúlyozva: az erőszak és a fenyegetés ne legyen a labdarúgás része, sem kísérőjelensége!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!