Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023. 11. 20.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 20. hétfő 08:58
Ma az ország északkeleti felén lehet a nap nagyobb részében felhősebb az ég, arrafelé kevés helyen kell esőre, záporra számítani.

Időjárás

A nyugati, délnyugati tájakon több órára kisüt a nap, és száraz idő várható. Napközben az északi tájakon megélénkül a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 9 és 15 fok között valószínű, de északkeleten ennél több fokkal hidegebb lehet. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet - írja hétfő reggeli előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Levegőminőség

A vármegyei központi kórháznál, Szirmán, valamint Lyukóvölgyben épp, hogy elfogadható a levegő minősége - a város más részein ellenben megfelelő, Miskolctapolcán pedig egyenesen friss levegőt szívhatunk be a pmmonitoring.hu tájékoztatása szerint.

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldala alapján):

Útlezárás:

Két héten belül teljesen elkészül a Miskolctapolcai út fejlesztése. A projekt során megújult az Iglói út a Győri utcától a buszfordulóig, a Csabai utca Fagyöngy utca és Görömbölyi utca közötti szakasza, és felújították a Fagyöngy utca Csabai utca felőli 65 méteres szakaszát.

A Miskolctapolcai utat a Futó és a Győri utca között tették rendbe. Tapolca és Görömböly között pedig építenek egy összekötő utat, kerékpáros nyom kialakításával.

November végéig lezárták a Repülőtéri úti vasúti aluljárót.

Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése című projektjének részeként felújítják a Repülőtéri utcai vasúti aluljáró csapadékvíz-elvezető rendszerét, ezért november 15-én (szerda) 8:00-tól az aluljáró közútszakaszát teljes szélességében lezárták.

A Repülőtéri út a Szentpéteri kapu – Besenyői utca közötti szakaszon ez idő alatt átmenő forgalommal nem vehető igénybe. Alternatív útvonalként északi irányból (Sajószentpéter felől), valamint ellenkező irányban (déli és keleti irányból), a Szentpéteri kapu – 306. számú út – Repülőtéri út / Besenyői utca / Várközi Lajos utca javasolt. A Repülőtéri út Szentpéteri kapu és vasúti aluljáró közötti szakaszán elhelyezkedő ingatlanok megközelíthetőségét a lezárás nem akadályozza.

Új forgalmi rend lépett életbe a belvárosban, miután átterelték a forgalmat a Dayka-átkötés elkészülő új szakaszára.

Az Uitz Béla utca felől érkező autósok nem tudják használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára terelték, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitották az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé.

A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.

Szent István téri nagy parkolót innentől csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják elérni az autósok.

A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti részét lezárták. Akárcsak a Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakaszt (a Bartók térnél) is.

Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezték a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megállót raktak a Meggyesalja utcára is.

A Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak. „A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpákat később üzemelik be, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket és az a tervek szerint az év végéig lesz érvényben”.

December 15-ig ismét teljes szélességben lezárták a Thököly Imre utcai Szinva-hidat.

Tervezett hibaelhárítási munkálatok vannak a Miskolctapolcai úton amit  a MIVÍZ Kft végez. Teszi mindezt a vasúti felüljáró buszmegálló előtti részén, közel száz méterrel a városba bevezető oldalon. A munkák célja a Csabai kapu vasúti felüljáró előtti támfalból a vízszivárgás megszüntetése.
Ideiglenes forgalomtechnikai került kiépítésre, ahol jelzőlámpákkal irányítják a forgalmat.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca , továbbá a Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek.

AKiss Ernő u. – Thököly Imre utca kereszteződésben sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Avasalja u. 6; 35
Balassi B. u. 9
Baross G. u. 31
Benke J. u. 19
Besenyői u. 6
Ernye bán u. 25
Igazság u. 1.
Kiss tábornok- Madách u. kereszteződés
Liszkay Gusztáv u. 2-4
Lomb u. 1
Miskolctapolcai út vasúti felüljáró előtt
Pillangó u. 12.
Szathmáry Király Pál u. 8.
Temes u. - Ipoly u. kereszteződés.

Horoszkóp

Kos

Valaki őszintén hisz benned, és ez neked is segít abban, hogy visszanyerd az önbizalmadat. Ne alakíts ki magadról olyan képet, ami alapján úgy tűnhet, hogy gyengébb vagy, mint amilyennek valójában érzed magadat.

Bika

Nem egyszerű feladattal találod szemben magadat, de a világ tartogat még hasonló kihívásokat. Lehet, hogy a dolgok igazságtalannak érzed, de erre fölösleges is energiát vesztegetni, inkább a megoldást keresd.

Ikrek

Valaki felhívja a figyelmedet valamire, amiről eddig talán nem is tudtál, most azonban a lehetőséget különösen izgalmasnak érzed. Ne hagyd, hogy az egyszer utadba került lehetőség elvesszen.

Rák

Csak addig tűnik egy új ijesztőnek, amíg az első lépéseket meg nem teszed rajta. Ha egyszer elindultál az úton, akkor már semmi nem tarthat vissza attól, hogy sikerre is vidd a küldetésedet.

Oroszlán

Sokkal jobban haladsz, mint ahogyan arra számítottál, és ez lelkesedéssel tölt el. Vigyázz, mert lehet, hogy még lesz valaki vagy valami, ami keresztülhúzza néhány tervedet, és át kell majd gondolnod a dolgokat.

Szűz

A sarkadra állsz, ha kell, és ez meglepheti a környezetedet, hiszen nem ezt szokták meg tőled. Lehet, hogy kedves és szelíd vagy, de ez nem jelenti azt, hogy hagyod, hogy elvegyék, ami a tiéd.

Mérleg

Úgy érzed, megrekedtél, nem tudsz kimozdulni egy helyzetből, pedig szükséged lenne a változásra.

Skorpió

Nem szereted, ha mások mondják meg, mit tegyél, de van olyan helyzet, amikor érdemes néhány bölcs tanácsot megfogadni. Természetesen a saját ízlésedre formálhatod őket, de fontold meg a tapasztaltabbak javaslatait.

Nyilas

Azt teszed, amit tenned kell, még akkor is, ha nem vagy kifejezetten boldog ettől. Szerencsére te is tudod, hogy ez az időszak gyorsan elmúlik, és mivel elég kitartó vagy, győztesen fogsz kikerülni belőle.

Bak

Nem teljesen érted, mi történik körülötted, vagy hogy mit miért tesz valaki. Magyarázatot vársz, és ez teljesen jogos is. Ha kéred, meg fogod kapni a válaszokat azoktól, akik illetékesek.

Vízöntő

Ha már csak néhány lépésre vagy a céltól, ne állj meg, és még csak ne is lassíts, hiszen ezzel azt kockáztatod, hogy az idő távolabbra sodorja a reményeidet. Menj addig, amíg biztos megnyugvást nem találsz.

Halak


Szeretnél segíteni valakinek, de ha ő nem nyitja meg a kapukat, akkor te sem tudsz semmit sem tenni az ügy érdekében. Ne akarj ajtóstul a házba rontani, várd meg, amíg maguktól megnyílnak az ajtók.

(bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!