Ugrás a tartalomra

Minap - Indító (2024.04.22.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 22. hétfő 07:35
Helyenként záporok alakulhatnak ki az északkeleti országrészben, amelyeket olykor erős széllökések kísérhetnek.
Avasi kilátó / Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

A Dunától keletre többfelé esőt okozó egybefüggőbb csapadékzóna fokozatosan északkelet felé mozog, miközben a derült dunántúli tájakon is erősen megnövekszik a gomolyos felhőzet. Délután az északkeleti határt is elhagyja a csapadékrendszer, de mögötte helyenként újból kialakulhat zápor. A gomolyfelhők estefelé összeesnek, a záporok megszűnnek. A Dunántúlon és az északkeleti tájakon estig élénk, olykor erős széllökések kísérik az északi, északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő - írja honlapján a  HungaroMet

Levegőminőség

Miskolc szinte egész területén jó a levegő minősége. Egyetlen kivétel Lyukóvölgy, ahol a PM Monitoring Hálózat adatai alapján megfelelő a levegőminőség. 

Útinform

A Miskolci Városgazda hétfő reggeli információi szerint:

A jelzőlámpák a Várközi Lajos u. – Repülőtéri út kereszteződésben sárgán villognak.

Nagy volumenű kátyúzás keretein belül, az alábbi helyszíneken történik munkavégzés, időjárás függvényében:

Bollóalja u.
Barátság tér
Állomás tér
Erdő sor
Puskin u.
Báthory sor
Kiss tábornok út
Vologda u.
Fazekas u.
Szentpáli út
Corvin u.
Várközi Lajos u.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Balaton u.- Tarna u. kereszteződés
Bartók Béla u.5
Bartók Béla u. 39
Bollóalja u.83
Bodza u. eleje
Bors Vezér u. 62
Bükkszentlászló Fő út 9
Cseresznyés u. 14
Előhegy u. 20
Előhegy u. 68
Ernye bán u. 19
Eszterházy u.29
Finkey u. 10
Gárdonyi Géza u. 22
Kis-Kőkötő – Miskolctapolcai út kereszteződés
Knézich Károly u. 9
Középszer u. 50
Liszt Ferenc  u. 26
Mikes Kelemen u. 24
Perczel Mór u. 24/a
Rácz Ádám u. - Gyula u.
Tóth Pál u. 18
Somlay Artúr u. 32
Szarkahegy u. 58
Szrogh Sámuel u. 57

Horoszkóp

Kos

Vannak dolgok, amelyek soha nem változnak, és amelyek bárkivel is találkozol, vagy bárhol is jársz a világban, ugyanolyan értékesek. A lelke mélyén minden embernek hasonló vágyak élnek, ezt használd ki ma, ha nem tudsz közös nevezőre jutni valakivel.

Bika

Ne hagyd, hogy egy jól hangzó ígéret vagy egy bájos mosoly elvakítson, a legtöbbször az emberek nem adják ingyen a segítségüket, és valamit kérnek is cserébe a jóságukért. Ez még nem feltétlenül baj, de ne feledd, hogy mérlegelned kell, megéri-e az áldozat azt, amit nyerhetsz.

Ikrek

Talán magad előtt is szégyelled bevallani, de most szívesen kibújnál a felelősség alól, és nem bánnád, ha az emberek hagynának neked egy kis békét, ahelyett, hogy mindenkihez neked kell alkalmazkodnod. Ne félj nemet mondani, ha úgy hozza a szükség.

Rák

Az egyedülálló Rákok számára izgalmas fordulatot jelenthet a mai nap, megváltozhat ugyanis valami a környezetükben, ami a szerelmi életükre is hatással lesz. Az is lehet, hogy mindez egy olyan folyamatot indít el, ami hosszú távra eldönti, hogy az egyedülállók táborát erősítik tovább, vagy szerelembe esnek valakivel.

Oroszlán

Ma megérinthet a veszély szele, de az utolsó pillanatban megúszol valami kellemetlen helyzetet. A közelség azért elgondolkodtat, és igyekszel mindent megtenni azért, hogy legközelebb ne hagyj lehetőséget hasonló helyzet kialakulására.

Szűz

A munkahelyeden úgy érezheted, mintha teljesen más nyelvet beszélnél valakivel, és hiába is próbáltok közös nevezőre jutni, nem sikerül egyességet kialakítani. Amikor már végképp feladnád a dolgot, a másik engedni fog a saját véleményéből, és ha te is mutatsz egy kis rugalmasságot, megoldást találtok majd.

Mérleg

Ma jó szemed lesz a különlegességek kereséséhez, ott is megtalálod az értékes, izgalmas vagy szép dolgokat, ahol más nem veszi észre őket. Ne menj el mellettük, és mutasd meg őket másoknak is. Attól, hogy valaki nem olyan szerencsés, mint te, még lehet, hogy értékeli ezeket a dolgokat, ha valaki megmutatja őket neki.

Skorpió

Nem a véletlennek köszönheted, hogy ott vagy, ahol tartasz, szívós munkával, lépésről lépésre küzdöttel fel magadat ide. Ma lehetőséget kapsz arra, hogy egy lépéssel ismét közelebb kerülj a célodhoz. Ez a lépés sem lesz könnyű, de a motivációd meglesz hozzá.

Nyilas

Nem találod ma a helyedet, mindenbe belefogsz, de semmi nem köti le igazán a figyelmedet, nem érzed jól magadat egyedül, de a társaság is zavar. Próbáld megtalálni, mi a valódi oka ennek a hangulatnak, mert többről van szó, mint egy rossz éjszakáról, vagy az időjárásról.

Bak

A felhők fölött mindig kék az ég, ha most adódik is néhány nehézség, ne feledd, hogy idővel mindig kiderül majd fölötted, és addig is ott vannak a szeretteid, akikbe kapaszkodhatsz. Ha nem hagyod el magadat, hanem a pozitív változásra koncentrálsz, akkor sokkal hamarabb túlleszel ezen az időszakon.

Vízöntő

Nem minden alakul úgy a munkahelyeden, mint ahogyan azt eltervezted, és néhány feladat nagyobb kihívást jelent, mint amire számítottál. Ez azonban csak addig fog feszélyezni, amíg hozzá nem fogsz a dolgok megvalósításához, ha egyszer már belekezdtél, tudni fogod, hogy mit kell tenned, és sokkal nyugodtabb leszel.

Halak

Emelkedj ma egy kicsit felül a mindennapokon, figyeld távlatokban az eseményeket, ez segít majd, hogy helyes döntést hozz akkor is, ha most még nem tudod pontosan, hogy rövid távon mi lenne a kedvezőbb megoldás számodra. Gondolj a jövődre, amikor ma döntéseket hozol.

Forrás: Bien

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!