Ugrás a tartalomra

Molnár István Ádám földesista diák is képviseli hazánkat a nemzetközi informatikai diákolimpiai versenyeken

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. május 05. vasárnap 14:32
Veres Pál, Miskolc polgármestere közösségi oldalán jelentette be a büszkeségre ismét okot adó örömhírt. A Földes Ferenc Gimnázium tanulója is bejutott abba a négy-négy fős diákolimpikonokból álló csapatba, amely hazánkat képviseli majd a nemzetközi informatikai versenyeken.
Képünk illusztráció / Fotó: NJSZT

Veres Pál polgármester szombat esti Facebook posztjában közölte, hogy csütörtökön véget ért a diákolimpiai válogatóverseny az ELTE Informatikai Karán.

Mint írta, a nemzeti IT-versenyeinken már kiemelkedően szereplő diákok közül most azok bizonyíthattak versenyprogramozásból, akik a nagy világversenyen, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) és a regionális IT diákolimpián, a CEOI-n esélyesek lehetnek.

A Nemzetközi Informatikai Diákolimpián a magyar delegáció tagja lesz:

 Görömbey Tamás, Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
 Molnár István Ádám, Földes Ferenc Gimnázium
 Czanik Pál, Fazekas Mihály Gimnázium
 Bata Zsombor, Friedrich Schiller Gimnázium és Szakközépiskola

A Közép-Európai Informatikai Diákolimpián hazánkat képviseli majd:

 Görömbey Tamás, Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
 Molnár István Ádám, Földes Ferenc Gimnázium
 Czanik Pál, Fazekas Mihály Gimnázium
 Szilágyi Balázs, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium

A polgármester megjegyezte, hogy a diákok a Neumann Társaság tehetséggondozási programjában készültek és készülnek fel a versenyekre.


A Közép-Európai Informatikai Diákolimpia az IOI, vagyis az UNESCO által is támogatott Nemzetközi Informatikai Diákolimpia előversenyének tekinthető, a CEOI-n való részvétel fontos mérföldkövet jelent a világméretű versenyre való felkészülésben.

Magyarország a CEOI egyik alapító tagja és többször adott már otthont a versenynek: 1995-ben Szegeden, 2001-ben Zalaegerszegen, 2005-ben Sárospatakon, 2012-ben pedig Tatán mérték össze tudásukat a régió országainak kimagasló versenyprogramozási ismeretekkel bíró középiskolásai.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!