Ugrás a tartalomra

Nevezési rekordot dönthet az Európai Egyetemi Játékok

MTI
Utoljára módosítva
2024. február 07. szerda 14:34
A jelentkezés első szakasza lezárult, ez alapján a július 12-én kezdődő EUG lehet minden idők legnagyobb létszámú eseménye a játékok történetében.
EUSA Európai Egyetemek Bajnoksága. Fotók: EUC 2023

A nyári EUG2024-et a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem, valamint a két város önkormányzata, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség közösen rendezi - tudatta az MTI-vel a Debreceni Egyetem.

A szervezés a terveknek megfelelően halad, erről az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) magas rangú képviselői is megbizonyosodtak. "Máris csaknem 6000 hivatalos résztvevő jelezte nevezését 275 európai egyetem képviseletében" - mondta Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

"Az Európai Egyetemi Játékok történetében a miénk lesz az első, amikor parasport versenyzők is megmérethetik magukat, ennek jegyében február 20-án megrendezzük a már hagyományos parasport-érzékenyítő napunkat. A Magyarország legjobb szabadidősport eseményének megválasztott Buzánszky Kupa nagydöntője február 21-én lesz" - fogalmazott Balogh László, Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!