Ugrás a tartalomra

Rendőrségi eljárás indul a balesetet okozó lovak gazdája ellen

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 19. hétfő 14:25
Úgy tűnik, lesz következménye az éjjeli lovas balesetnek.

Ahogy arról lapunk az elsők között beszámolt, közúti közlekedési baleset történt hétfő éjjel 1 óra magasságában a 26-os főút 10-es kilométerszelvényében, Sajószentpéter és Sajóbábony között. Három lovat gázolt el egy autó – információink szerint azonban több állat is elkóborolt egy közeli tanyáról, ez a három azonban el is pusztult az ütközés következtében.

Míg a Miskolc irányába közlekedő autó sofőrje kirepült a járműből, a csodával határos módon könnyebb sérülésekkel megúszta – utasa azonban a gépkocsiban rekedt, őt a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, de az életét már nem lehetett megmenteni.

A balesetről megosztott hír olvasóink körében nagy felháborodást váltott ki a közösségi médiában. Többen jelezték, hogy nem a mostani volt az első alkalom, amikor az említett tanyáról elkóboroltak lovak. A gazda felelősségét is sokan firtatták.

Nos, Varga Rudolf, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság büntetőeljárást kezdeményez a lovak gazdájával szemben foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!