Ugrás a tartalomra

Veres Pál kormányablakot és rendőrőrsöt szeretne az egykori újgyőri posta helyére

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 08. péntek 12:08
A nagy postabezárásoknak esett áldozatul tavaly az Újgyőri főtéren található postahivatal, megnehezítve ezzel a környékbeliek életét - elevenítette fel közösségi oldalán a polgármester. Veres Pál konkrét javaslattal állt elő az épület hasznosítására vonatkozóan.

- A Magyar Posta energiatakarékossággal és pénzhiánnyal indokolta akkoriban a bezárási hullámot, amely városunkban 9 posta működésének a végét jelentette" - idézte fel a tavaly őszi eseményeket a városvezető, hozzátéve: a város kitartó munkájának és áldozatvállalásának eredményeként hosszas tárgyalás után lehetőséget kaptunk arra, hogy két miskolci postát megmentsünk úgy, hogy a város fele-fele arányban beszállt azok működtetésébe: így működhetett tovább a tapolcai és a szirmai posta.

"Az Újgyőri kirendeltség azonban bezárt és az épülete azóta is üresen kong, kollégáimmal pedig azon dolgozunk, hogy az épületet újra a környékben élők szolgálatába állítsuk."

- Kézenfekvő, célszerű és hasznos megoldásnak tartanám, ha az üresen álló egykori postaépületben Kormányablak létesülne, megkönnyítve ezzel a Diósgyőrben, Vasgyárban, Győri kapuban élő miskolciak életét, napi ügyintézését. A terület közbiztonságának javítása érdekében pedig egy rendőrőrs is helyet kaphatna ugyanott. Mindkét megoldás fontos lehet az ott élők számára, ezért haladéktalanul megkeresem az érintetteket (a Kormányhivatalt és a Rendőrséget), dolgozzuk ki a megvalósítás lehetőségeit. Haladéktalanul tárgyalásokat kezdeményezek annak érdekében, hogy ha már a megszokott postájukat nélkülözniük kell a helyieknek, kapjanak valami olyat, ami a környék és az ott élők hasznára válhat - zárul a Facebook-bejegyzés.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!