Ugrás a tartalomra

Borsodi "pengések": késsel, macsetével estek egymásnak egy "lovagias" ügyben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 05. kedd 11:36
Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat egy férfi ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség. A borsodi "lovag" az élettársát ért sérelmet akarta megtorolni.

A vádlott élettársa tavaly júliusban egy borsodi településen lévő élelmiszerboltban vitába keveredett egy másik nővel. Kölcsönösen szidalmazták egymást. Aznap, az esti órákban a vádlott és a másik nő élettársa telefonon egyeztettek, hogy találkoznak és megbeszélik a történteket. A másik nő élettársa korábban megérkezett az élelmiszerüzlet parkolójába, ott várta a vádlottat. Vitt magával egy kést is, amit a farzsebében tartott.

A vádlott autóval jött, és már úgy szállt ki, hogy nála volt egy több mint fél méter pengehosszúságú bozótvágó kés.

A vádirat megjegyzi, hogy mindketten "a kölcsönös bántalmazás szándékával" érkeztek, egymás felé indultak, a másik férfi elővette a kést, és maga előtt tartotta. A vádlott a bozótvágó késsel - anélkül, hogy a férfi támadott volna - a fejére ütött, miközben az a késsel a vádlott hasa irányába szúrt, de nem érte el, ezért "puszta kézzel történő verekedést" akart provokálni.

- A sértett férfi könnyebb vágott sérülést szenvedett el, amennyiben viszont a bozótvágó késsel ütés közepes erővel éri a koponyacsontot, akkor törés és koponyaűri vérzés miatti közvetett életveszélyes állapot alakulhatott volna ki, míg nagy erővel történő ütés esetén halálos sérülés is keletkezhetett volna - írja keddi közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak, a macsetét pedig elkobozták. A kést használó sértettel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult elkülönítetten büntetőeljárás.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!