Ugrás a tartalomra

A Fazekas pedagógusa kapta a negyedik Supersum Háladíjat

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. június 29. szombat 14:24
A tanítás mellett rengeteg programot, kirándulást szervez és a gyerekek tehetségét is gondozza.
Fotók: Mocsári László

Átadták a negyedik Supersum Háladíjat a Fazekas úti általános iskola pénteki évzáróján. A díjazott Fürjészné Borbély Judit pedagógus volt, akinek Fandl Ferenc színművész nyújtotta át az elismerést. 

A Supersum Háladíj a Supersum Közhasznú Alapítvány által idén alapított díj azzal a céllal, hogy elismerje és megjutalmazza a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei pedagógusok és oktatók kiemelkedő munkáját. A díj célja, hogy kifejezze a szülők háláját azoknak a pedagógusoknak, akik tehetségükkel, odafigyelésükkel és szeretetükkel különleges és támogató közeget teremtenek a gyermekek számára. A díjazottakat anonim módon a szülők jelölhették. A díjhoz díszoklevél, kerámia plakett és ötszázezer forint gyermekekre fordítandó támogatás jár, melyet olyan projektekre lehet fordítani, amelyek hozzájárulnak a példamutató és inspiráló pedagógiai munka folytatásához.

Az elmúlt napokban négy díjat adott át Bernasconi-Bús Katalin a Supersum Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke és a döntőbizottság tagjai. Az első Háladíjat F. Lőricz Krisztina táncpedagógus, a Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió vezetője, a másodikat Hok Andrea tanító, a SzárnyaLó Fejlesztés megálmodója, a harmadik elismerést Polák Zsuzsanna pedagógus, a Kaffka Margit Általános Iskola és AMI tanára kapta. A negyedik Supersum Háladíjat Fürjészné Borbély Judit a Fazekas Utcai Általános Iskola tanára kapta. 

- Hatalmas meglepetés volt, egyáltalán nem számítottam ilyesmire, nagyon nagy titok övezte, mert nem szivárgott ki semmi és el is érzékenyültem, amikor meghallottam a nevem, hogy én kapom a díjat – mondta Fürjészné Borbély Judit. 

Az angol tanárnő nyolc éve tanít a Fazekasban, jelenleg a hatodik a. osztályfőnöke. Tanári pályája 1986-ban kezdődött a Gábor Áron Szakközépiskolában, azóta is Miskolcon dolgozik. 

- Azt gondolom, hogy a közösségépítő munkám miatt gondolták úgy a szülők, hogy jelölnek a Háladíjra. A két év alatt, amióta osztályfőnök vagyok ebben az osztályban, már rengeteg közös élmény gyűlt össze. Volt olyan hónap, amikor háromszor is elmentünk kirándulni. Mivel csak az osztály egyik felét tanítom angolból, így csak akkor tudunk többet együtt lenni az összes gyermekkel, ha szabadidős programokat szervezek nekik. Most júliusban például erdei vándortáborba megyünk 17 tanulóval. 

- A tanítás és a szabadidős tevékenységek mellett próbálom a gyerekekből a legjobbat kihozni, tehetségüket gondozni. Legyen a diáknak sikerélménye! Nem csak szaktárgyi megmérettetéseken, hanem például a Hungaricum versenyeken is indítom őket – hangsúlyozta a pedagógus. 

- A napközis tanár társammal Galgóczy Fruzsinával szimbiózisban dolgozunk, neki és a szülőknek is sokat köszönhetek, mert az ő támogatásuk nélkül nem tudnám megvalósítani az elképzeléseimet - emelte ki Fürjészné Borbély Judit. 

További hírek

Olvasnivaló