Ugrás a tartalomra

Kötelező maszkviselés a fokozott kockázatú kórházi osztályokon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 11. péntek 11:57
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház tájékoztatása szerint, a különböző légúti megbetegedések emelkedő száma miatt október 12-től visszavonásig, az intézmény valamennyi tagkórházában a fokozott kockázatú, járó- és fekvőbeteg-ellátást végző osztályokon és részlegeken kötelező az orr- és szájmaszk viselése.
Szombattól kötelező lesz a maszk a kórházak fokozott kockázatú osztályain. Fotó: bazmkorhaz.hu

A központi kórház az alábbi osztályokat sorolta a fokozott kockázatúak közé: 

Infektológia
Tüdőgyógyászat
Belgyógyászati osztályok
Stroke, Neurológiai és Toxikológiai osztály
Gyermekegészségügyi Központ osztályai
Szülészeti és Nőgyógyászati Centrum - újszülött részleg
Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály
Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Centrum
Sürgősségi Betegellátó Osztály
Krónikus belgyógyászati osztályok
Ápolási Osztály
Hospice

A munkavállalók (egészségügyi és egészségügyben dolgozók, külső partnerek egyaránt) – az érintett – járó- és fekvőbeteg ellátó épületeken belül kötelesek maszkot viselni. 
A 0-6 hónapos korosztályt ellátó osztályokon, részlegeken a látogatás maximum 1 órában, a gyermekkel/szülő nővel bent tartózkodó kísérőn kívül 1 főnek engedélyezett.

COVID ellátásban a látogatás külön engedélyhez kötött.

Az osztályokon ápolt betegeknek a kórtermekben nem kell maszkot hordaniuk, de amikor kilépnek a folyosóra, vizsgálatra mennek vagy látogatót fogadnak, újra fel kell tenniük azt. A fokozott kockázatú osztályokon és részlegeken kívül valamennyi gyógyító osztályon és részlegen is javasolják a maszkviselést a beteg, az orvos és a hozzátartozó találkozása során.

A kórházak kérik, hogy mind a páciensek, mind a hozzátartozók kezeljék türelemmel ezt a helyzetet és használják rendszeresen a belépési pontokon elhelyezett kézfertőtlenítő adagolókat, nemcsak belépéskor, hanem az épületek elhagyása esetén is - írja a központi kórház

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!