Ugrás a tartalomra

Lakossági fórum az Avas szálló rekonstrukciójával kapcsolatosan

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 17. péntek 10:11
A műemléki rekonstrukció és az új oktatási épületszárnnyal történő bővítés tervezése során szükségessé vált a hatályos településrendezési eszközök módosítása.
Felújítás alatt az egykori Avas Szálló. Fotó: Horváth Csongor

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tulajdonában álló projekttársaság, az Avas Talentum Ingatlanfejlesztő Kft. a Miskolc, Széchenyi István utca 1 sz. 2527/3 hrsz. alatti volt Korona szálló műemléki rekonstrukcióját és új oktatási épületszárnnyal történő bővítésének beruházását végzi. A tervezés során szükségessé vált a hatályos településrendezési eszközök módosítása.

A módosítás a 2527/3 hrsz.-ú ingatlanon a megengedett legkisebb zöldterület 0%-ra történő csökkentéséről és építési vonal megállapításáról, a 2527/2 hrsz.-ú ingatlan területfelhasználásának Kb-Mú jelű különleges beépítésre nem szánt magánút céljára történő átminősítéséről, a 2528/2 hrsz.-ú ingatlanon építési vonal megállapításáról és a 2528/2, 2533, 2532/6, 2532/5, 2532/4 hrsz.-ú ingatlanokon a Vt jelű településközpont terület és közforgalom számára megnyitott udvar  közötti szabályozás módosításáról szól.

A véleményezési dokumentációt lásd ITT. 

A tervekkel kapcsolatosan május 28-án 15 órai kezdettel lakossági fórumot tartanak a Polgármesteri Hivatal Miskolc, Hunyadi u. 2. sz. III. emeleti ferdetetős tárgyalójában - közölte a Városháza.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!