Ugrás a tartalomra

Madarak és fák napja a Miskolci Állatkertben

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 12. vasárnap 16:52
Immár hagyományosan ebben az évben is megemlékeztek május 12-én a Madarak és fák napjáról az állatkertben, ahol színes programokkal és még színesebb madarakkal várták a látogatókat.
Madarak és fák napja az állatkertben. Fotó: Mocsári László

Hazánk egyik legszebb természeti környezetében fekvő állatkertjeként könnyű a dolgunk, hiszen az őshonos fafajok és madárfajok állandó jelenlétükkel hozzájárulnak az állatkert hangulatához, de aki magától kevésbé veszi észre ezt a csodát nálunk, azoknak is szeretnénk felhívni a figyelmét e két rendkívül csodás, de sérülékeny élőlénycsoportra e jeles napon - közölte az állatkert.

A Miskolci Állatkert munkatársait ezen a napon segítette a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja is, akik bemutatták az év madarát, a kerecsensólymot. A turulmadár mellett természetesen alaposan górcső alá vehették a látogatók az állatkert többi jó madarát is, részletesebben megismerkedhettek az egyes fajtákkal, származási helyükkel, szokásaikkal.

Persze nem csak gyönyörködtetni szerettek volna az állatkert munkatársai, hanem edukálni is, felhívni a figyelmet a madárvédelem fontosságára, valamint hasznos és érdekes információkat adni a kis és nagy látogatóknak arról, mit tegyenek azért, hogy kertjük, ház körüli parkjuk madárbarát legyen.

Több fotóért kattints!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Szeleta Park Látogatóközpont segítségével a természetközeli erdőt is megismerhették, a Bükk hegység fafajait, valamint játékos módon próbára tehették a tudásukat is ebben a témában.
Az állatkert témaasztalánál a madárlakóikkal kapcsolatos érdekességekkel és játékokkal találkozhattak az érdeklődők, a kreatívkodni vágyó gyerekek pedig a témához kapcsolódó alkotásokat készíthettek a kézműves asztalnál.

Kicsik és nagyok ezen a napon sok élménnyel feltöltve távozhattak a Miskolci Állatkertből.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!