Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2024.10.10.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 10. csütörtök 08:43

Időjárás

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint általában sok napsütés várható. A déli óráktól északnyugat felől fokozatosan beborul az ég, egyre több helyen valószínű eső, zápor, délen, délnyugaton zivatar is lehet. A Tiszántúlon csak estétől növekszik határozottan a felhőzet, ott késő estétől érkezik a csapadék. A déli, délnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik erős, délelőtt néhol viharos lökések, majd délután egyre nagyobb területen északira, északnyugatira fordul és veszít erejéből a szél. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakul. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Kiváló illetve jó értékeket mér Miskolc területén a Pmmonitoring rendszer, derül ki a hozzá tartozó honlapról.

Útinform

Miskolci Városgazda hírei következnek a miskolci utakról.

Félpályás útlezárásra az alábbi helyeken kell számítani:
Attila u. 3
Árpád út.73
Balassi u. 12
Barlang u. 2
Bartók Béla u. 39
Baross G. u. 13.
Báthori sor 54
Bíró u. – Gépész u. kereszteződés
Endresz Gy. u. 30.,
Egres u.3
Előhegy u. 96
Erdélyi u. 2.
Erzsébet sétány 5
Eszperantó u.-Szűcs S.u. kereszteződés 
Farkas A. u. 1
Farkas A. u. – Bádogos u. kereszteződés 
Forrásvölgy u. 12
Franklin B. u. 12
Geró u 29
Gőz u. 8
Honszerző u. 7
Hóvirág u.-Baráthegyalja u. sarok
Kassai u. 42
Kavics u. 52
Kis-Kőkötő u. 75
Kolozsvári u. 26.,
Koppány u. 16
Kőrösi Cs. S. u. 1
Lauday u 1.
Lehár Ferenc u. 27
Losonczy u. 36
Medgyessy u. 8
Mélyvölgy u. 8
Miklós u. 36
Nándorfehérvári u. 16
Nagy Lajos király u. 3
Nagyszebeni u.1.
Nyár u. 34
Pozsonyi u. 84
Róna u. garázssornál
Sályi u. 1.
Soltész N. K. u. 24
Soltész N.K.u. 30
Soltész N.K.u.137
Szabó Zoltán u. 5
Szamóca köz eleje
Szarkahegy u. 6 
Szarkahegy u. 22
Tamási Á. u. 8
Tapoly u. 8.,
Tass u.
Tass u. – Álmos u. kereszteződés 
Táncsics tér (Emlékműnél)
Temesvári u. 21
Templom tér 1-3
Testvérvárosok útja 12
Topiczer u. 58.,
Vologda u. 16
Zrínyi u. 55
Zsigmondy u. 8.,

Vasúti átjáró ideiglenes lezárása

A MÁV megrendelésére történő vágány- és átjáróépítés miatt folytatódik a Miskolc környéki vasúti átjárók lezárása a Bogáncs utca környékén.
A Miskolc, Bogáncs utca – 80 sz. v.vonal 1778+17 sz. közút - vasúti átjáróban: október 11. (péntek) 22:30 és október 12. (szombat) 05:00 között, valamint október 13. (vasárnap) 07:00 és október 15. (kedd) 18:00 között teljes pályás útlezárásra kell számítani. 

A jelzett időszakokban a terület megkerülésére a 304-es út használata javasolt (Miskolci utca - Kistokaji körforgalom iránya). A teljespályás útlezárás miatt a beruházó az arra közlekedők türelmét és megértését kéri.
 

Horoszkóp

Kos
Próbálsz megnyugtatni valakit, de úgy tűnik, éppen az ellenkező hatást éred el vele. Lehet, hogy egyszerűen csak szüksége van egy kis időre, hogy megeméssze a dolgokat, hagyd, hogy kidühöngje magát, és utána nyugodtan tudtok majd beszélni.

Bika
Nehéz döntési helyzetbe kerülsz, mert senkit nem akarsz megbántani, de most nem tudsz olyan lépést tenni, ami mindenkinek jó lenne. Keresd az igazságot, és akkor bármi is jön következőnek, legalább a lelkiismereted tiszta lesz.

Ikrek
Próbálsz pozitívan állni a dolgokhoz, de egyszer eljutsz arra a pontra, amikor úgy érzed, nem tudod kezelni a dolgokat. Ha ezen átlendülsz, akkor már minden simán megy majd, de tény, hogy nem lesz egyszerű ezt az érzést legyűrnöd.

Rák
Valakinek most nagy szüksége van rád, de a szúrós felszín alatt nehezen látod meg ezt az igényt. Ne hagyd, hogy a viselkedése megtévesszen, és akkor is tarts ki mellette, ha azt mondja, nincs szüksége segítségre. Legyél ott a háttérben, ha szüksége lenne rád.

Oroszlán
A jól végzett munka örömét élvezheted ma, úgy tűnik, végre minden a helyére kerül, és értelmet nyer mindaz, amiért eddig olyan keményen dolgoztál. Tartsd a szemed továbbra is a célon, és akkor a további sikereid is ehhez hasonlóak lesznek.

Szűz
Sok a tennivalód, de ne hagyd, hogy a lista megrémisszen, ha nekilátsz a dolgoknak, sokkal jobban haladsz majd, mint ahogyan remélted, és gyorsabban letudhatod az akadályokat, mint gondolnád.

Mérleg
Nem egyszerű most magadban sem tartani a lelket, hát még valaki másban, mégis úgy érzed, meg kell ezt tenned, mert hasonló helyzetben ő is ezt tenné érted. Ha egymást támogatjátok, mindketten erősebben kerülhettek ki ebből a helyzetből.

Skorpió
Valaki megpróbálja elorozni előled a dicsőséget egy olyan ügyben, amin pedig nagyon sokat dolgoztál. Ne hagyd, hogy ezt megtegye, de ne is kezdj kicsinyes játékokba. Ne a saját fegyvereivel, a magad józan eszével próbáld legyőzni.

Nyilas
Hiába tervezel el mindent, ha a környezetedtől segítség helyett csak további feladatokat kapsz, akkor kicsi az esély arra, hogy minden a terveid szerint alakuljon. Nem lesz könnyű ma egyben tartanod a dolgokat, de szerencsére végül megtalálod a megoldást.

Bak
Érdemes ma egy kis időt szakítanod a romantikára, akkor is, ha elfoglalt vagy, mert a csillagok kedveznek a szerelemnek. Ilyen lehetőség ritkán adódik, használd ki, hogy ezen a területen is bezsebelhetsz egy kis boldogságot.

Vízöntő
Végre magad mögött akarsz tudni egy problémát, aki régóta nyomaszt, de úgy tűnik, még nem jött el a te időd. Az újabb akadályok, amelyek eléd gördülnek, nyomasztóan hathatnak, de ne feledd, ezek is hozzájárulnak a szellemi fejlődésedhez.

Halak
Hiába utasítanak el valahonnan, te újra és újra próbálkozol, mert hiszel benne, hogy itt van feladatod. Ha tényleg biztos vagy a dolgodban, akkor ne hagyd, hogy mások lebeszéljenek, de ha te is elbizonytalanodtál, akkor lehet, hogy érdemes átértékelni a céljaidat.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló