Ugrás a tartalomra

A Real Madrid és a Fradi U15 is összecsaphat hétvégén Miskolcon

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. március 08. péntek 11:12
Magyarországon először lesz szabály egy versenyen, hogy csakis női gombfocicsapatokkal lehet indulni.
A DVTK legendái is asztalra kerültek a tavaly októberi Miskolc Kupán Fotó: Juhász Ákos

Tavaly első alkalommal rendezte meg a Miskolci Gombászok Gombfoci Egyesület a Miskolc Kupát. Most hétvégén, távol a Kocsonyafesztivál zajától ismét a Gyarmati Dezső Általános Iskola aulája ad otthont egy új, különleges megmérettetésnek, amit nőnap alkalmából tartanak.

- Huszonnyolc versenyző indul a kupán. A megnyitón a Miskolci Mazsorett Egyesület legfiatalabb növendékei lépnek majd fel. A köszöntőt Kovács Zsuzsanna, az önkormányzat Kulturális és Sport Osztályának vezetője tartja majd – vetítette elő a program részleteit Mágori László, a szervező egyesület alelnöke, aki azt is elmondta, sztárvendégként megjelennek az eseményen a DVTK korábbi és jelenlegi női focistái.

- Az első három helyezett kupát kap, de minden versenyzőt oklevéllel jutalmazunk majd. Ezen kívül számos felajánlás érkezett: gombfocicsapatokat, italokat, kozmetikai csomagot és könyvet is kiosztunk a résztvevő között. Nívós versenyre számítunk, amiből próbálunk hagyományt teremteni – mondta Mágori László, aki – a teljesség igénye nélkül – felsorolta, milyen női csapatokkal neveztek játékosok: a Real Madrid, a DVSC és a Valencia mellett asztalra kerül többek között a Fradi U15 és Svájc női válogatottja is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!