Ugrás a tartalomra

Színes programokkal készül az állatok világnapjára a Miskolci Állatkert

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 24. kedd 13:20
Az állatok világnapja fő célja felhívni a figyelmet a vadon élő, valamint a házi- és haszonállatok életkörülményeire és a felelős állattartásra.

Fotók: Mocsári László

Változatos programokkal várja a látogatókat az állatok világnapja alkalmából október 5-én reggel tíz és délután négy óra között a Miskolci Állatkert.

Ahogyan arról a honlapjukon beszámolnak, a rendezvény részeként Hegyi Flóra interaktív állatbemutatóján vehetnek részt az érdeklődők az Oktatóteremben, séta közben pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai adnak felvilágosítást állatvédelem, állattartás és bűnmegelőzés témában, valamint válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.

Bárki megismerkedhet majd a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának egri madármentő állomásán élő, védett fajokkal, valamint állatos kézműveskedéssel várják a látogatókat. Ezen felül lesznek még állatvédelmi tájékoztató előadások az erdei színpadon (fél tizenegyes, déli és fél egyes kezdéssel).

A játékos kedvű vendégeket pedig egy nyomkövető játékkal várják az érdeklődőket  (játéklapot 10:00-14:00 között lehet átvenni az oktatóteremben, a kitöltött játéklapot 15:30-ig lehet leadni a pénztárban). A majd a helyes megfejtők között három családi ajándékcsomagot sorsolnak ki (a sorsolás eredményét október 7-én hétfőn az állatkert facebook oldalán teszik közzé, a nyerteseket e-mailben értesítik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!