Ugrás a tartalomra

Teljesen új arculatot kaphat az avasi városközpont

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. május 27. hétfő 17:49
Akár szökőkút és komfortpont is épülhet az avasi nagyposta mellett, amint érkeznek az uniós források az új pályázati ciklusban.
Fotók: Juhász Ákos

A területet hétfőn tekintette meg Miskolc regnáló polgármestere és a terület önkormányzati képviselője. Veres Páltól megtudhattuk, hogy több városfejlesztési projekt már jócskán előrehaladott állapotban van. A városvezetés célja egyértelmű: azt szeretnék, ha valamennyi városközpontban lenne legalább egy-egy olyan fejlesztés, ami a helyiek közérzetét jelentős mértékben javítani tudja.

Nos, a város „tetején”, az Avason is megszülettek a tervek.

– Már eddig is büszkék lehetettek a helyiek arra, hogy sok zöldterület van a városrészben, de szeretnénk ezt tovább erősíteni, és újabb közösségi tereket hoznánk létre – mondta a polgármester.

Emlékeztetett, hogy a nagyposta mellett évekkel ezelőtt kialakítottak egy kisebb piacteret, néhány standdal – ezt a funkciót továbbra is megtartják a tervek szerint, inkább az idő kellemesebb eltöltésén javítanának újabb zöldterületek létrehozásával, és számos új elemmel.

Veres Pál büszkén szögezte le azt is, hogy az elmúlt évek fejlesztéseit, a TOP pályázatokat mind befejezték, pedig a járvány, majd az elszálló energiaárak, az infláció következtében számos olyan beruházást csak drágábban tudtak végigvinni és lezárni.

Az Avas városrész központjában – erre már a terület önkormányzati képviselője mutatott rá – kisebb beruházások ugyan történtek az elmúlt évtizedekben, átfogóan azonban nem fejlesztették a területet. Most – amennyiben megérkeznek persze az uniós források Magyarországra – lehetőség nyílna erre, Miskolc ugyanis elvégezte a házi feladatot: a tervek megszülettek, „rajra készen állnak” Szarka Dénes elmondása szerint.

– A terület önkormányzati képviselőjeként, és avasi lakosként is nagy örömmel mondhatom, hogy a TOP Plusz, a városrészi központok fejlesztésének keretében megújulhat a terület, ami egyben új arculatot is kap majd sétányokkal, zöld felületekkel, szökőkúttal, komfortponttal. Úgy, hogy közben a piaci funkciót is megőrizzük – emelte ki az önkormányzati képviselő, hozzátéve: amikor a források megérkeznek, azonnal el tudják kezdeni a városrészi központok fejlesztését.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!