Ugrás a tartalomra

Új sofőrök szolgálatban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 22. szombat 12:12
Közel harminc új buszvezetővel bővült az MVK csapata, ketten már munkába is álltak.
Buxbaum Dániel László / Fotók: Juhász Ákos

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a buszsofőrök toborzása tavaly novemberben kezdődött a miskolci közlekedési társaságnál. A leendő vezetőknek több tanfolyamon is részt kellett venniük, ezek többnyire elméleti és gyakorlati képzésekből álltak. Az MVK célja, hogy megerősítse a buszvezetői állományt, amelyből egyébként országszerte hiány van.

Nos, a miskolci járatokon utazók hamarosan több új sofőrrel is találkozhatnak, ketten már el is foglalták fülkéiket és munkába álltak. Egyikük, Buxbaum Dániel László örül annak, hogy az újak közül elsőként állhatott munkába, ő ugyanis gyermekkora óta buszsofőr szeretett volna lenni.

A fiatal buszsofőr munkavégzés után

– A mostohaapám ugyanitt, az MVK-nál volt buszsofőr, innen is ment nyugdíjba. Nekem is megtetszett a szakma, úgy voltam vele, hogy veszteni valóm nincs, én is kipróbálom, fiatal vagyok még – mondta.

A tapasztalatok szerint az elmúlt évekhez képest jóval többen jelentkeztek az MVK felhívásra Lukács Zsolt autóbuszközlekedési igazgató elmondása szerint. Mint megtudtuk, az MVK összesen 28 új buszvezetőt köszöntött csapatában, hamarosan mindannyian munkába állnak.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!