Ugrás a tartalomra

Újabb fontos partnerére lelt az egyetem

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 22. hétfő 19:12
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és Európa legmodernebb intermodális terminálja hétfőn délután. 
Juhász Ákos képgalériája

Közép-európai Logisztikai Konferenciát (Central European Conference on Logistics 2024) rendez a Miskolci Egyetem a hét elején a lillafüredi Hotel Palotában. A rendezvény nyitónapján stratégiai megállapodást kötött a Miskolci Egyetem Európa legnagyobb és legmodernebb szárazföldi intermodális termináljával, a fényeslitkei East-West Gate-tel.

A megállapodás értelmében a Miskolci Egyetem és Európa legnagyobb és legmodernebb szárazföldi intermodális terminálja közösen dolgozik a logisztikai szakemberek képzésének modernizálásán, ami többek között új tananyagok kidolgozását, vendégelőadások, gyakorlati helyek, valamint szakdolgozat és diplomaterv témák biztosítását, egy egyetemi folyamatszimulációs labor kialakítását, továbbá hallgatói ösztöndíj alapítását foglalja magában – derült ki a hétfői bejelentéskor. 

Az együttműködés példaértékű kezdeményezés, amely elősegíti a logisztikai szakemberek magas szintű képzését, és hozzájárul a logisztikai szektor fejlődéséhez Magyarországon – hangoztatták a felek.

Tálosi János és Szűcs Péter kézfogással is megpecsételte az együttműködést.

A megállapodás kapcsán a Miskolci Egyetem rektorhelyettese, Szűcs Péter kiemelte: „Ez az együttműködés hatalmas lépés a logisztikai oktatás és a gyakorlati képzés integrációjában. Büsz kék vagyunk arra, hogy az East-West Gate mellett állhatunk, és közösen készíthetjük fel diákjainkat a jövő kihívásaira.” 

Tálosi János, az East-West Gate vezérigazgatója hozzátette: „Felelősséget érzünk a régió fejlesztéséért, az itt élők jövőjének biztosításáért. Ezért támogatjuk, hogy a fiatalok helyben találjanak verseny képes elméleti és gyakorlati tudást nyújtó képzéseket. A Miskolci Egyetemmel évek óta közösen dol gozunk ezen, most kibővítjük együttműködésünket. Büszke vagyok arra, hogy az East-West Gate ter minálon világszínvonalú körülmények között, a legmodernebb technológiákkal dolgoznak munkatársaink. Tudásunkat, tapasztalatunkat, eredményeinket örömmel osztjuk meg a Miskolci Egyetem oktatóival és a hallgatóival.”

Háttérben az újjáépített Zsófia-kilátó

A Miskolci Egyetem és az East-West Gate együttműködése nem csupán az oktatásban és képzésben nyújt új lehetőségeket, hanem a kutatás és fejlesztés területén is. A partnerség keretében közös projektek indulnak, amelyek célja a logisztikai szolgáltatások és technológiák innovációja. A tervek szerint a partnerek két közös kutatócsoportot hoznak létre, amelyek feladata az akkumulátorok és akkumulátor-hulladékok logisztikájával és kezelésével, valamint a digitális iker technológia logisztikai területen való alkalmazásával kapcsolatosan felmerülő kihívások kutatása. Ennek eredményeként a Miskolci Egyetem kutatási kapacitásai és az East-West Gate piaci tapasztalatai egyesülnek, elősegítve az új, innovatív megoldások kifejlesztését.

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának dékánja, Siménfalvi Zoltán kifejtette: „Biztosak vagyunk abban, hogy ez az együttműködés jelentősen hozzájárul majd a logisztikai ágazat fejlődéséhez, lehetőséget biztosít a tehetséges hallgatóknak arra, hogy a kiváló színvonalú elméleti tudást a piaci igényeknek megfelelő gyakorlati készségekkel egészítsék ki.”

Az egyetem Logisztikai Intézet igazgatója, Tamás Péter elmondta: „A logisztika oktatása és kutatása az új technológiák adta lehetőségekre tekintettel jelentős kihívások előtt áll, amelyek le küzdéséhez, valamint a terület dinamikus fejlődéséhez a régió meghatározó vállalataival való együttműködés kulcskérdés. Ennek jó példája az együttműködés.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!