Ugrás a tartalomra

Újra 3x3-as kosárlabdashow-t és családi napot rendeznek a Népkertben

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 11. kedd 15:03
Idén harmadszor rendezik meg a Népkertben a népszerű programot.
Horváth Csongor képgalériája a tavalyi versenyről

Két évvel ezelőtt szintet lépett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kosárlabda Szövetség és az Első Miskolci Lions Klub által szervezett 3x3-as kosárlabdabajnokság: Miskolcon a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénék (MKOSZ) vármegyei szervezete a Tudomány és Technika Háza, valamint az említett lions klub együttműködésével és támogatásával nagyszabású szabadtéri kosárlabdás rendezvényt valósított meg.

A kezdeményezés olyan sikeres volt, hogy az idén harmadszor rendezik meg a Népkertben, a Tudomány és Technika Házánál június 15-én a kosárlabda show-t, ami a miskolci sportszeretők családi napjává nőtte ki magát.

Összesen öt pályán hatvan csapattal és több mint kétszáz játékossal újra beköltözik a belvárosba a 3x3-as kosárlabda.

A kitartó és professzionális szakmai munkát az MKOSZ vármegyei szervezete végezte a kezdetektől Bene Szilárd ügyvezetővel az élén. Sikerült egy olyan szervezési és finanszírozási feladatot megvalósítania, amelyre régebben nem volt példa, hiszen pályákat kell egyetlen napra ideszállítani, építeni és elbontani.

A rendezvény célja, hogy a műfajt közelebb vigyék a sportág helyi és vidéki művelőihez, valamint a miskolciakhoz, és ezzel zárják le az idei kosárlabdaszezont. A szervezők azért is támogatták, hogy legyen egy belvárosi kosárlabdashow, mert az esemény segítségével egy teljes sportág kerülhet a fókuszba, és azok is élvezhetik a látványt és a küzdelmet, akik egy jó családi napként tekintenek az eseményre.

A rendezvény jótékonysági célt is szolgál, hiszen a vármegyei kosárlabda szövetség minden játékos részvételi díjából felajánl 500 forintot az Első Miskolci Lions Klub részére, akik a befolyt összeget a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályán lévő gyermekek Mikulásvonatozásának támogatására fordítják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!