Ugrás a tartalomra

Az állatkertbe is megérkezett a Mikulás

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 12. kedd 11:10
A nagy sikerre való tekintettel idén négy alkalommal látogatható meg a nagyszakállú a Miskolci Állatkertben, ebből az első kettő ezen a hétvégén volt.

MikuZoo az állatkerben - Mocsári László képgalériája

Idén is meglátogatja a Vadasparkot a Mikulás. Ahogyan az ismert, a Miskolci Állatkert tavaly rendezte meg első alkalommal az „Útlevél a Mikuláshoz” elnevezésű programot, amely akkor még csak kétnapos volt, és olyan sok gyerek szeretett volna találkozni a Télapóval, hogy a regisztrációt le kellett állítani, így sokan lemaradtak a nagy eseményről.

Éppen ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy idén négy, pontosabban kétszer kettő napos lesz a rendezvény. – Tavaly nagyon élvezték a gyerekek az eseményt, mert nemcsak az állatvédelemhez és a természetvédelemhez kapcsolódik, hanem egy kicsit kulturális jellegű is – mondta el lapunknak korábban Drapcsikné Farkas Zsuzsanna zoopedagógus.

Idén december 2-án és 3-án, vagyis most hétvégén volt az első alkalom egy hét múlva, 9-én és 10-én (szombaton és vasárnap) 9 és 16 óra között pedig folytatódik a program: a varázslatos téli utazás teljesítése után a gyerekek akkor találkozhatnak a Mikulással, ha mind a négy állomáson helyesen válaszolnak a manók kérdéseire.

Fotó: Mocsári László

A játékszabály a következő: az egy kilométeres állatkerti séta kezdetén minden résztvevő kap egy verses útmutatóval és térképpel ellátott útlevelet, amely elvezeti azokra a helyszínekre, ahol a manók által feltett kérdésekre válaszolni kell. Minden helyes válasz egy pecsétet ér az útlevélbe. Ha a séta végére összegyűlik mind a négy pecsét, akkor be lehet menni a Mikuláshoz, aki minden sikeres teljesítőnek átadja a várva várt ajándékot.

Figyelem! A kaland feltétele az, hogy a játék iránt érdeklődők előzetesen online megvásárolják a „Mikulás-jegyet”, amely biztosítja a rendezvényen való részvételt. A belépőjegyet ezen felül, külön kell megváltani, ám a bérletek erre a rendezvényre való belépésre is felhasználhatóak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!