Ugrás a tartalomra

Burkolatában is megújul a Villanyrendőr

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. május 24. péntek 14:05
Több mint kétszázötven négyzetméteren újítják meg a járófelületet Miskolc egyik legforgalmasabb pontján.
Fotók: Osztie Tibor

A Szemere úti buszmegállónál még 2022 tavaszán indult a felújítás. A korábbi kőburkolatot akkor kerámia-bevonatos és csúszásmentes járólapokra kezdték el cserélni. A beavatkozást vállaltan amolyan pilot projektnek is szánták, hogy felmérjék, mennyire bizonyul időtállónak az új technológia – idézte fel péntek reggel a munkálatok helyszínén Szopkó Tibor.

Az alpolgármester, egyben a terület önkormányzati képviselője elmondta: régi adóssága a mindenkori városvezetésnek és az ott regnáló képviselőknek, hogy a belváros legfrekventáltabb pontjain az elaggott, a baleset veszélyét hordozó köveket kicseréljék.

A két esztendeje bevetett új technológia olyannyira bevált, hogy megszületett a döntés: idén a várakozó terület fennmaradó részét is azzal építik át. Ezzel pedig nem pusztán a szűk értelemben vett buszmegálló, de annak tágabb környezete is esztétikus megjelenésűvé, biztonságosabbá válik a képviselő szerint.

Mint azt a várospolitikus kifejtette: az önkormányzati ciklusokon átívelő projekt célja, hogy körzetének hasonló mértékben igénybe vett pontjait és zónáit is elérje a fejlesztés. Ennek érdekében – tudtuk meg a beszámolójából – az elmúlt években közel tízmillió forintot költött egyebek mellett a Szinva terasz burkolatának részleges reparálására.

Ugyancsak képviselői alapjából – ismertette stábunkkal – sikerült a 2022-es és a jelenleg is zajló munkálatokat megvalósítani, mintegy hét- és ötmillió forintból. Szopkó Tibor úgy vélekedik, hogy a Kazinczy és Déryné utcában, a Hősök terén és a Kandia-közben is kivitelezhető volna a jövőben egy ilyen jellegű beruházás.

A május 31-ig elvégzendő burkolatcsere – mutatott rá végezetül az alpolgármester – időben is összeér azzal a civil kezdeményezéssel, amelynek köszönhetően a miskolciságunkat meghatározó villanyrendőr, vagyis a forgalomirányító fülke korhű mását felállítják.

A városért tenni akaró miskolciak már több mint egy évtizede felvetették, hogy újra vissza kellene állítani a villanyrendőrt, ami turisztikai látványosságnak sem lenne utolsó. Így az civil összefogással, vállalkozói segítséggel, továbbá Szunyogh László főépítész és Szopkó Tibor alpolgármester támogatásával rövidesen vissza is kerülhet a helyére – olyan formában, ahogy azt egykor elbontották.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!