Ugrás a tartalomra

Elhozták az aranyat és a kupát az Andrássy diákjai

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. május 02. csütörtök 14:16
A jó eredményt kitartó munkával és rengeteg gyakorlással lehet csak elérni. Ez igaz az e-sportokra is.
Fotók: Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum

A Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum két csapata, a Tisztelet és a Makk Ászok bejutott a Honvédelmi Sportszövetség Digital Warriors Counter-Strike 2. (CS:2) Kadét Kupájának döntőjébe, az ország legjobb nyolc csapata közé. A Tisztelet csapata a tavalyi ezüstérem után idén arannyal és a kupával tért haza. A diákok felkészülését hosszú munka előzte meg, melyben instruktoruk, Juhász Zsuzsanna segítette őket. 

– A Honvéd Kadét Program a hazafias és honvédelmi nevelést erősíti a gyerekekben. Olyan értékeket közvetít, aminek a polgári és, amennyiben azt választják, a honvédelmi pályán is hasznát veszik – mondta Juhász Zsuzsanna magyar nyelv és irodalom tanár, kadét instruktor.

Hozzátette: emellett sokrétű programmal színesíti a diákéletüket, nemcsak az iskolában, hanem a szabadidejükben is. Széleskörű a versenyzési lehetőségeket is biztosít, amelyek nemcsak az ügyességet és az erőnlétet teszik próbára – mint például az akadályversenyek –, hanem ott van a sakk, vagy az e-sportok, amelyek az összpontosítást,  a stratégiai gondolkodást és a csapatszellemet, valamint az együttműködést erősítik.

– A Kadét Kupa egy több versenyből álló sorozat, amelyet a Honvédelmi Sportszövetség rendez a Kadét Programban részt vevő iskolák kadétjainak. Ennek részei a lövészet, a küzdősport, a sakk és az akadályverseny. Emellett vannak egyéb versenyek, például az e-sport területén a CS:2 vagy Rainbow Six Siege, amelyeket szintén a Honvédelmi Sportszövetség szervez – tudatta a tanárnő. 

Az iskola csapata már az előző években is indult a Digital Warriors CS:2 Kadét Kupán, eddig összesen négy alkalommal. Az online fordulókba a kadétok az otthonukból kapcsolódnak be, volt olyan is, hogy tíz öt fős csapat indult a versenyen.

Másodszor történt meg, hogy az országos döntőbe – amelyet Budapesten a Gamerlanben szerveznek meg – a legjobb nyolc közé az Andrássy két csapata is bejutott. Idén tavasszal rendezték meg először a Digital Warriors versenysorozatban a Rainbow Six Siege Kadét Kupát, ahol az iskolának szintén két csapata teljesített országos szinten a legjobb nyolcasban.

– A CS2 Kadét Kupán az Andrássy legrégebben induló csapata a Tisztelet, akik immár negyedik alkalommal vettek részt a megmérettetésen. Először bronz, majd az előző két versenyen ezüstérmet szereztek – emelte ki a kadét instruktor. 

A tanárnő örömét fejezte ki, hogy most végre eljött a jól megérdemelt arany, valamint ezzel együtt a kupa megszerzése. Az arany-ezüst meccs során mindhárom esetben ugyanazzal az ellenféllel álltak szemben, a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium VAES nevű csapatával. A fiúk már jól ismerik egymást, őszinte barátság fűzi össze őket, sportszerű küzdelemmel igyekeznek győzni. 

– Egy ilyen verseny megnyeréséhez nagyon komoly csapatmunka és kitartás szükséges. A versenyzők nagyon sok szabadidőt áldoznak arra, hogy gyakoroljanak és összeszokjanak, valamint megismerjék a pályákban rejlő nehézségeket és minden lehetőséget számba véve tudjanak harcolni az ellenféllel – hangsúlyozta Juhász Zsuzsanna. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!