Ugrás a tartalomra

Évadot zártak az országúti kerékpárosok

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 18. szombat 17:56
A Miskolci Road Cycling Club kerékpáros szakosztály 2023-as évadzáróját rendezték meg szombaton a miskolctapolcai Auróra Hotelben, ahol egy nehéz, de mozgalmas és sikeres szezonról számoltak be a sajtónak.
Fotó: Juhász Ákos

Az MRCC Miskolci Road Cycling Club évértékelőjén Somogyi László az MRCC elnökhelyettese a jelenlévő tagoknak, versenyzőknek és médiamunkásoknak beszámolt az év legfontosabb eseményeiről. Elmondta, az egyik legnehezebb évén van túl a csapat, amely egyben az egyik legsikeresebb is lett. 
"Az egyesületnek jelenleg tizenöt tagja és számtalan pártolója van, akiket olykor százas nagyságrendben mozgatnak meg a versenyeink, rendezvényeink. A népszerűségünk sokat nőtt az utóbbi időben. A tavaszi kaliforniai edzőtábor bebizonyította, hogy képesek vagyunk akár profi szintű versenyeken való indulásra is. Az olaszországi edzőtábor pedig még jobban összekovácsolta a csapatot, az edzések mellett még egy leánykérés is belefért" - emlékezett az elnökhelyettes. 

Kiemelte, az év során rengeteg dobogós helyezést értek el a különböző versenyeken, és a nehézségek ellenére a VII. Bükk Kupát is sikerült megszervezni, rekordszámú résztvevővel. A háromnapos rendezvénysorozat nagyon jól sikerült és nagy siker volt. Ezt mutatja, hogy 150 gyermek versenyzett a BOSCH parkolójában és 100 gyermek Jávorkúton is rajthoz állt. Megjegyezte, ennyi volt a keretszám, ezért voltak "csak" százötvenen. A hegyi sprint szakasz résztvevőinek száma is rekordot döntött. 

Somogyi László szerint a Budapesten elindított közös hétvégi edzések is nagyon sikeresek, jók a visszajelzések. Ahogy a miskolci Cserkész Szövetséggel is jól alakult az együttműködésük az év során, amit folytatnak 2024-ben is. 

Hangsúlyozta, Miskolc kiváló turisztikai lehetőségeket kínál az idelátogatóknak és a kerékpárosoknak. Ideális a környék minden szempontból. A Bükk szépsége, a környező tavak, hegyek, völgyek szépsége páratlan, mindenkinek érdemes ide látogatnia. Ezen dolgozni kell. 

Az alelnök bemutatta a klub mellett álló, az évértékelőn jelen lévő támogatókat is, Kun Richárdot a fLavatar, EIWA, Rapid Aszfalt tulajdonosát, valamint az OPTEN vezérigazgatóját, Krajnyák Zoltánt. Rámutatott, mindketten régóta az MRCC mellett állnak, és szeretnék, ha minél többen gondolnák úgy, hogy érdemes támogatni az egyesületet. 

Kun Richárd tájékoztatást adott arról, hogy mind több útszakaszt szeretnének kerékpáros baráttá tenni, ezért a Jávorkút felé vezető utat le fogják aszfaltozni. 
Krajnyák Zoltán biztosította a jelenlévőket arról, hogy elkötelezettek az ESG, a csapat és a kerékpározás iránt, az MRCC-vel hosszú távú együttműködésben gondolkodnak. 

Nyirkó Attila az MRCC elnöke az egyesület 2023-as eredményeiről, a közös miskolci és budapesti edzésekről, az olaszországi edzőtáborozásról és a csapatépítésről adott tájékoztatást. Külön kiemelte a budapesti tagok versenyeredményeit: Elit 1 kategóriában Szarvas Balázs az országos bajnokságon a második helyet szerezte meg. Zeley Csaba Elit 1 kategóriában a harmadik helyen végzett. Kálmáncsegi Bulcsú U17-ben a 7. helyen végzett. Szintén az Elit 1-ben Éger Áron a 9. helyen végzett az amatőr bajnokságon. 

Az elnök szerint, nagy fejlődésen ment keresztül a csapat ebben az évben, és egyre több pozitív visszajelzést kapnak a velük együtt kerékpározó sporttársaktól.

Kattints a képre! Nézd meg az eseményről készült galériánkat is!

Az MRCC szakosztály várja a további tagokat, a velük tekerni akaró sportolókat. Az életkor nem számít, de főleg a 14 és 20 év közötti fiatalokat keresik, akik versenyeken is képviselhetik a miskolci országúti kerékpárosokat. És legalább ennyire várják az olyan miskolci cégek jelentkezését, amelyek szeretnének tenni a miskolci kerékpár sportért, és a már hét éve nagy sikerrel működő MRCC kerékpáros szakosztály mellé állnának támogatókként – hangzott el a tájékoztatón.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!