Ugrás a tartalomra

Feldübörögnek a motorok, rajtol az I. HELL Diósgyőr Rally mezőnye

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. szeptember 29. péntek 09:31
A HUMDA Országos Rallybajnokság másod- és harmadosztályban versengő párosai pénteken, szombaton és vasárnap az I. Hell Diósgyőr Rally-n mérhetik össze tudásukat, de a magasabb osztályban indulóknak is lesz lehetősége tesztelni az észak-magyarországi pályákon.
Minap-archív fotó: Juhász Ákos

A Bükkben rendezett autóversenyeknek óriási hagyománya van: a Miskolc környéki pályák 1987 óta 26 alkalommal voltak helyszínei a szakág viadalainak. Az idei esemény azonban sok újdonságot tartogat: az ÉMAM Zrt. új rendezőként lép a hazai autósport életébe; a cég vezérigazgatójaként visszatér a régi versenyrendező, Jacsó Tibor; a rendezésben stratégiai partnerként pedig a DVTK multisport klub is szerepet vállal.

Az Észak Magyarországi Autó- és Motorsport Zrt., azzal a céllal alakult, hogy az Észak-magyarországi régióban ismét méltó szervezője legyen a környéken hatalmas népszerűségnek örvendő autósport eseményeknek. A cég vezérigazgatója Jacsó Tibor lett, aki 1996 és 2013 között számtalan Miskolc és Zemplén Rally rendezője volt. Elmondta, szeretnék feléleszteni a régi, nagysikerű, több tízezer ember előtt zajló Miskolc és Zemplén rallykat egy olyan szakmai csapattal, amely korábban már bizonyított.

- Örülök, hogy ezen célunk eléréséhez az ország egyik legfejlettebb infrastruktúrájával rendelkező sportklubja is csatlakozik. Szeretném a több mint 15 éves versenyrendezői tapasztalatommal segíteni a Zrt.-t és természetesen a régiót azzal, hogy színvonalas és élményekben gazdag autóversenyeket láthassanak a rajongók a jövőben - fogalmazott.

Stratégiai partnerük a 25 szakosztállyal, köztük autósport szakosztállyal és 3 ezer sportolóval rendelkező régiós multisport klub, a DVTK. A klub kommunikációs igazgatója, Világi Péter kifejtette: a DVTK „szívesen vállal szerepet minden olyan tevékenységben, amely vonzóbbá teszi az észak-magyarországi régiót, és most örömmel veszünk részt a térség autósportjának újjáélesztésében".

A névadó szponzor operatív marketingigazgatója, Popovics Adrienn emlékeztetett, 2006-ban, az „újszülött” Hell márka első legyártott termékeit a helyi rallyverseny közönségének kínálták, és izgatottan várták, milyen lesz a fogadtatás.

- Azóta óriási utat járt be a márka, nemzetközileg ismert és szeretett „branddé” váltunk, közel 60 országban vagyunk jelen. Gyökereinket azonban nem felejtjük el, és a lokális sportélet támogatása továbbra is elsődleges helyet foglal el társadalmi szerepvállalásunkban. Örömmel adjuk nevünket a Diósgyőri Rally-hoz, amelyet kiemelt figyelem övez a régióban, és büszkék vagyunk rá, hogy hozzájárulhatunk a rendezvény sikeréhez - fogalmazott.

A verseny központi helyszíne a DVTK Stadion és Aréna, itt lesz a rajt-célceremónia, valamint itt kapott helyet a szervizpark és egy szurkolói zóna is. Az I. HELL Diósgyőr Rally szervizparkjának szombaton és vasárnap délelőtt a DVTK Stadion környéke, a DVTK Sportliget lesz a helyszíne.

Az I. Hell Diósgyőr Rally programja:

szeptember 29. - péntek

7.00 – Adminisztratív átvétel
Helyszín: DVTK Multicsarnok

17.00 – Technikai átvétel
Helyszín: Miskolc Autóház


szeptember 30. - szombat

ORB2

Gyorsasági szakaszok
9:28 – GY1 – Mályinka/1
10:36 – GY2 – Bükkszentlászló/1
13:39 – GY3 – Mályinka/2
14:47 – GY4 – Bükkszentlászló/2

ORB3

Gyorsasági szakaszok
10:18 – GY1 – Mályinka/1
11:26 – GY2 – Bükkszentlászló/1
14:29 – GY3 – Mályinka/2
15:37 – GY4 – Bükkszentlászló/2 (Power Stage)
16:22 – Céldobogó, DVTK Stadion

15.00 – A díjkiosztó ünnepség előtt családi programokkal, aktivitásokkal várnak mindenkit a DVTK Stadionnál

TESZT

Gyorsasági szakaszok
11:08 – GY1 – Mályinka/1
12:16 – GY2 – Bükkszentlászló/1
15:19 – GY3 – Mályinka/2
16:27 – GY4 – Bükkszentlászló/2


október 1. - vasárnap

ORB2

Gyorsasági szakaszok
7:48 – GY5 – Mályinka/3
8:46 – GY6 – Bükkszentkereszt/1
10:29 – GY7 – Bükkszentkereszt/2
12:12 – GY8 – Bükkszentkereszt/3 (ORB2 Power Stage)
12:32 – Céldobogó, DVTK Stadion

11.00 – A díjkiosztó ünnepség előtt családi programokkal, aktivitásokkal várnak mindenkit a DVTK Stadionnál

TESZT

Gyorsasági szakaszok
8:43 – GY5 – Mályinka/3
9:41 – GY6 – Bükkszentkereszt/1
11:24 – GY7 – Bükkszentkereszt/2
13:07 – GY8 – Bükkszentkereszt/3
13:27 – Céldobogó, DVTK Stadion

11.00 – A díjkiosztó ünnepség előtt családi programokkal, aktivitásokkal várunk mindenkit a DVTK Stadionnál

A verseny itinere ITT tekinthető meg. Az online kiadvány tartalmazza a nevezési listát, az útvonalat, a térképeket és számos hasznos információt azok számára, akik hétvégén szeretnének kilátogatni a DVTK Stadionhoz vagy a versenypályára.

Fotók: dvtk.eu/Szabó Krisztián és duen.hu/Dudás Endre

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!