Ugrás a tartalomra

Felettem nincs hatalmad - mondta a nyári tábor a gyenge forintnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 11. kedd 09:05
Az infláció ellenére is növekszik a nyári táborok iránti kereslet.
Kép forrása: Táborfigyelő

"A magasabb árak miatt sokan aggódnak, és van is alapja a félelmeknek. A gyerekek étkezése, a bérleti díjak, az állatkerti, múzeumi vagy strandbelépők díjai is növekedtek, az alapanyag-igényes vakációs lehetőségek költségeiről nem is beszélve. A jelenlegi, előzetes adataink alapján  idén egy napközis tábor átlagára 45 ezer forint lesz, míg 70 ezer forint magasságában lesz az ottalvós táborok átlagos díja." - mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

A portálnál ennek ellenére úgy tapasztalják, a szülőknek továbbra is fontos, hogy gyermekeik élményekben gazdag legyen a nyár.

nyári táborok

"Azt látjuk a táborfoglalási adatokon, hogy a jelentkezések dinamikája egyezik a tavalyi rekordévvel, azaz annak ellenére, hogy növekedtek az árak, a családok mégis tudnak tábort foglalni csemetéiknek. Ennek oka lehet, hogy sokan élni szeretnének a jellemzően április közepéig érvényben lévő előfoglalási kedvezményekkel, másrészt a szülők anyagi helyzete erősebb, mint a 2017-es ugyanekkora mértékű áremelések idején." - állítja Tóth Béla.

Az infláció tehát hatással van a nyári táborok áraira, azonban a Táborfigyelő adatai azt mutatják, hogy az emberek továbbra is nagy érdeklődést mutatnak a táborok iránt. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!