Ugrás a tartalomra

Gépszörnyetegek a Bükkben - nálunk tesztelt a rally Európa-bajnokság mezőnye

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 04. szerda 16:29
Csapattak egy jót, mielőtt a hétvégén megnyitnák az Európa-bajnoki futamot Nyíregyházán.
Juhász Ákos képgalériája

Visszatérnek Nyíregyházára Európa legjobbjai, október 6-a és 8-a között lesz idén a Rally Hungary.

Egy év kihagyás után ismét a megyeszékhelyen és a Zempléni-hegységben szurkolhatnak az autósport rajongói. A verseny presztízs értéke óriási mind Nyíregyháza, mind az ország számára, a Rally Hungary szervezőbizottságának elnöke úgy nyilatkozott: a hazai Forma-1 után ez a legjelentősebb magyarországi autósport esemény.

A rali rajongók legnagyobb örömére tavaly év végén derült ki, hogy az Európa-bajnoki futamot egy év kihagyás után ismét Magyarország rendezheti, ráadásul Nyíregyháza központtal.

- A belvárosi gyorsasági a verseny egyik leglátványosabb szakasza – fogalmazott a HUMDA Zrt. elnöke. Weingartner Balázs kiemelte, Közép-Európa egyik legjelentősebb futama érkezik újra a térségbe, az ország egy olyan részére, ahol mindig is élen jártak az autó-motorsport versenyek rendezésében.

Azzal számol a szervezőbizottság, hogy a teljes mezőnyben nagyjából száz versenyzőpáros vesz majd részt. Az indulók jelentős része, több mint hetven százaléka magyar lesz, de nagy nemzetközi nevek is érkeznek október 6-a és 8-a között a térségbe, így például Mads Østberg, aki korábban már nyert itt futamot Magyarországon, vagy Eric Kais, aki a csehországi pályák egyik legígéretesebb tehetsége.

A verseny minden napján a nyíregyházi szervizparkból indul a mezőny, a programot pedig úgy alakították ki, hogy mindhárom nap egy-egy attrakció várja a látogatókat.

„A pénteki nap ez a Rabócsiringen lesz egy villanyfényes, szinkronpályás esti futam. Azt gondolom, hogy ez nagyon izgalmas és látványos futam lesz Nyíregyházától nagyjából 30 kilométerre. A szombati napon Nyíregyháza belvárosában lesz a belvárosi szakasz, ami már a korábbi években is nagy közönségkedvenc volt, és ahova rendre több tízezer ember látogat ki. Vasárnap pedig a tokaji borvidéken, Mád-Disznókő környékén, a szőlőtőkék között rendezzük meg a gyorsasági szakaszt, ez lesz a verseny utolsó gyorsasági szakasza és itt fog eldőlni, hogy ki nyeri a versenyt, úgyhogy arra számítunk, hogy ezt is nagy érdeklődés fogja övezni” – nyilatkozta Őry Kornél, a Rally Hungary szervezőbizottságának elnöke.

A hétvége folyamán a városban tartanak kvalifikációs szakaszt és belvárosi gyorsasági szakaszt, ezek előtt pedig pályabejárást is, amelyek miatt útlezárásokra kell majd számítani.

Kvalifikációs szakasz időpontja: október 6. (péntek) 14:46

Belvárosi gyorsasági szakasz időpontja: október 7. (szombat) 12:47

A célceremónia a Kossuth téren vasárnap (október 8-án) 16:45 órakor kezdődik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!