Ugrás a tartalomra

Házakat tett lakhatatlanná az éjszakai vihar Kelet-Magyarországon

MTI
Utoljára módosítva
2024. június 23. vasárnap 15:29
A legnagyobb károkat a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében okozta a Dunától keletre átvonuló vihar.
Képünk illusztráció viharkárról

Vasárnap reggelig, június 22-én, szombaton éjjel országszerte 240 tűzoltói beavatkozásra volt szükség, jellemzően Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben - tájékoztatta az MTI-t, Mukics Dániel tűzoltó alezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. 

A katasztrófavédelem munkatársainak legtöbbször kidőlt fák, letört ágak miatt kellett vonulniuk, de több lakóépület is megrongálódott - tette hozzá, jelezve: Csongrádban és Szabolcsban okozta a legsúlyosabb károkat a vihar.

A szóvivő elmondta: volt, ahol a jég, máshol a szél okozott kárt, illetve több épületbe, így Mórahalmon egy tanyába és Sajókápolnán egy családi házba is villám csapott, míg Békéssámsonban egy villám sújtotta fáról terjedt át a tűz egy ingatlanra. Buj településen két utcában jégeső rongált meg lakóépületeket, amelyek közül két ház lakhatatlanná vált, azokból hat embert kellett kiköltöztetni. Ibrányban egy családi ház tetőszerkezete ugyancsak olyan súlyosan megsérült, hogy az ott lakó két embernek el kell elhagynia otthonát - közölte.

Mukics Dániel szerint sok helyen pincék, alagsorok kerültek víz alá, a nyíregyházai kórház pincéjéből is jelentős mennyiségű esővizet kellett kiszivattyúzniuk a tűzoltóknak - tudtuk meg az MTI híradásából. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!