Ugrás a tartalomra

Idén is mozdult az Avas: a gyerekek mellett a fakanálé volt a főszerep

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 25. szombat 20:23
Felfújható tűzoltóautó és cukorágyú várta a kicsiket az Avastetőn a gyereknappal egybekötött főzőversenyen.

Szombaton az Avastetőn vidáman pattogtak a tűzrakóhelyek: Toroskáposzta tárcsán készítve, bográcsgulyás és többféle pörkölt is szerepelt a menüsorban.

Szarka Dénes, az 5. választókerület önkormányzati képviselője korábban elmondta a Mozdul az Avas kapcsán, a rendezvény célközönsége elsősorban az Avas városrész lakossága, de természetesen szeretettel várnak minden miskolcit és az idelátogatókat is. Hozzátette, az avasiak számára az egyik legfontosabb közösségi ünnep ez a nap, amely mindenkit összehoz.

- Tizenkilenc évvel ezelőtt pattant ki a fejemből a főzőverseny ötlete – mondta a Miskolc Tv kameráinak Fodor Zoltán avasi képviselő. - Maga a Mozdul az Avas egy 25 éve indult kezdeményezés, aminek eredeti célja az volt, hogy életet vigyen a városrészbe. Erre a mindenkori avasi képviselők rakják össze a forrást – most Szarka Dénes, Szilágyi Szabolcs és jómagam – fogalmazott.

- Hetvenhat csapat jelentkezett, de sokan nem csupán egy bográccsal főznek, így százöt alapanyagcsomagot osztottunk ki – tudatta Fodor Zoltán.

Három és fél kilogramm hús, zöldségek, zsír jutott minden nevezőnek, ezen felül padokat, asztalokat, ivóvizet és tűzifát is biztosítottak a jelenlévőknek, akiknek így csak a fűszereket és a bográcsot kellett vinniük magukkal.

Idén két zenei program is színesítette a napot: délelőtt Szakszon Gyula és együttese szórakoztatta a kilátogatókat, majd a Romano Teatro állt színpadra.

A felnőtt kedvtelések mellett a gyerekeknek is számos meglepetést tartogatott a nap.
Gumicsúszda és –a katasztrófavédelem jóvoltából – egy felfújható tűzoltóautó is várta a kicsiket.

A város legrégebbi és legújabb buszai is ki voltak állítva az Avastetői sportpályán, de egy kamion is leparkolt, amit szintén tüzetesen megvizsgálhattak az érdeklődők, sőt egy rendőrmotoros is bemutatta szolgálati járművét. Tizenkét kiló cukorkát is beszereztek a szervezők: ezt két maroknyi adagokban, negyedóránként kilőtték egy légnyomással működő cukorkavetőből, a gyerekek pedig nagy örömmel összekapkodták őket.

A főzőversenyen a három legjobb ételt jutalmazták, valamint tíz kategóriában osztottak ki különdíjakat is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!