Ugrás a tartalomra

Járműparádé az MVK telephelyén a Múzeumok Éjszakáján

Miskolc Televízió / Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. június 23. vasárnap 14:20
Aki az MVK-t választotta tegnap este, most sem kellett csalódnia a veterán járművekben és a változatos gyermekprogramokban.
Juhász Ákos képgalériája

Miskolcon is megrendezték a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatot június 22-én, szombaton éjjel. A viharos, esős idő ellenére az érdeklődők éltek a lehetőséggel. A Miskolc Városi Közlekedési vállalat is készült a nagy napra. Bár az MVK Zrt. nem múzeum, de számos muzeális értékű veterán járművel rendelkezik. Idén is az öreg, de máig tetszetős autóbuszoké és villamosoké volt a főszerep az MVK Szondi György utcai telephelyén, amelyeknek egy részét ki is lehetett próbálni. Azért pedig, hogy a látogatók könnyebben eljuthassanak a mozgalmas kiállításra, ingyenes járatokat indítottak az esemény ideje alatt. 

- Szeretem a közlekedést, a kis magángyűjteményemmel érkeztem Budapestről. Az autóbuszokat kifejezetten kedvelem és a miskolci közlekedés is nagyon közel áll hozzám. A 32-es vonala az egyik kedvenc útvonalam Miskolcon. Gyermekkoromban láttam egy negyed órás videót, amiben bemutatták a miskolci autóbuszokat, legtöbbször a 29-es, 32-es és 34-es buszok szerepeltek benne – osztotta meg Czeiner Márton a Miskolc Televízió riporterével.  

Czeiner Márton (balra) egy barátjával a rendezvényen / Fotók: Juhász Ákos

Különleges látványosságokkal is készültek. Lehetett látni angol Austin Sprite-ot, szovjet M21-es Volgát és a legendás Zaporozsecet is. A Telephely-túra keretében bevezették a kíváncsiskodókat az MVK színfalai mögé, beleértve a villamos- és autójavító csarnok munkáját. Emellett be lehetett térni a Közlekedéstörténeti Múzeumba is, amely a miskolci közösségi közlekedés múltját illusztrálta. 

Utasaiknak kedveznek

- Nagyon régi múltra tekint vissza, hogy megnyitja a kapuit a Múzeumok Éjszakájával egybekötött országos rendezvénysorozaton az MVK is. Járműkiállításunkon veterán személyautókat, motorokat, tehergépjárműveket, autóbuszokat és villamosokat lehetett megtekinteni. A mai modern járműflottánkat szintén kiállítottuk – nyilatkozta a Demeter Péter, az MVK Zrt., vezérigazgatója a Miskolc Televízió stábjának. 

- Minden évben vannak olyan rendezvényeink, ahol szeretnénk az utazókat, a városlakókat és az érdeklődőket behozni a kulisszák mögé, hogy egy kicsit szorosabb, családiasabb kapcsolatot alakítsunk ki velük. Most többek között a villamos remizünk működését és technológiáját, valamint az autóbusz javító csarnokunkat mutattuk meg – fűzte hozzá.  

Családbarát programok

A Magyar Honvédség szintén készült bemutatóval. A Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola pedig a vakvezető kutyák hétköznapjaiba avatta be az embereket. Mindeközben macska- és kutyaeledellel, állatfelszereléssel, tisztítószerrel és ruhaneművel lehetett támogatni a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítványt, amely a Miskolci Állategészségügyi Telep négylábú lakói érdekében tevékenykedik. 

A kisgyermekes családoknak gyermekprogramokkal kedveztek a szervezők. Az ifjak kipróbálhatták a biciklis tanpályát és megtekinthették a távirányítós járműbemutatót. A kicsik számára trambulint, ugrálóvárat, és mobiljátszóházat rendeztek be és benevezhettek a „Hétpecsétes kincskereső” játékba is. A hangulatot koncertek fokozták: a Gézengúzok interaktív műsorát, a Csiribiri együttes zenés előadása követte, végül az Érzés zenekar Edda dalokkal idézte fel a régi szép miskolci időket. 

További hírek

Olvasnivaló