Ugrás a tartalomra

Kegyelmi botrány: Balog Zoltán keze is benne lehet

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 12. hétfő 07:40
A korábbi humánerőforrás-miniszter tanácsadóként volt jelen Novák Katalin csapatában, befolyása azonban messze meghaladta a formális kereteket.
Fotó: MTI

A Direkt36-nak és a Telexnek több egymástól független kormányzati, illetve az államfői hivatalhoz közel álló forrás azt állította, hogy a kegyelmi ügyben fontos szerepet játszott Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház vezetője, korábbi miniszter, Novák Katalin tanácsadója és régi mentora.

Miután Novák Katalin lemondott, létrejött egy Kiállok Novák Katalin mellett című Facebook-csoport, amelyet megosztott Balog Zoltán református püspök, korábbi emberi erőforrás-miniszter is, azzal a kommentárral, hogy egyetért vele, és aki szintén egyetért vele, az ossza meg. 

A Facebook-csoportban hosszasan részletezik a távozó köztársasági elnök érdemeit, a többi között azt, hogy „soha nem adna kegyelmet annak, akiről azt gondolja, hogy fizikailag vagy lelkileg gyermekeket bántalmaz”. Ami azonban Balog Zoltánt illeti, úgy tűnik, ő is több szálon köthető ahhoz a kegyelmi ügyhöz, ami végül az államfő és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter bukásához vezetett.

Korábban az RTL Híradó készített anyagot arról, hogy a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon pedofil igazgatója, V. János Balog Zoltán javaslatára kapott állami kitüntetést, most pedig a Direkt36 és a Telex arról írt, hogy fideszes körökben Balog Zoltánt sejtik a pedofil igazgatónak falazó igazgatóhelyettes, K. Endre kegyelmi ügye mögött is, legalábbis a két portálnak több egymástól független kormányzati, illetve az államfői hivatalhoz közel álló forrás is erről beszélt.

A botrány kitörésekor állítólag mind Novák Katalin munkatársai, mind Orbán Viktor csapata magyarázatot várt a korábbi humánerőforrás-minisztertől, aki azzal védekezett, hogy ez nem az ő személyes döntése volt, a református egyház vezetésében többen szerették volna elérni, hogy a családilag jó református kapcsolatokkal rendelkező igazgatóhelyettes kegyelmet kapjon - írja a portál.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!