Ugrás a tartalomra

Készpénzmentes fizetés a Volánbusz járatainak fedélzetén

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 30. csütörtök 12:46
Régen várt szolgáltatásfejlesztés valósul meg hamarosan a Volánbusznál: idén szeptemberig a társaság valamennyi helyközi járatának fedélzetén elérhetővé válik a készpénzmentes jegy és bérletvásárlás.
Illusztráció /Fotó: Juhász Ákos

Az első elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközök a tesztüzem után Pest vármegye területén közlekedő autóbuszokra kerülnek fel, ezt követően pedig országszerte megkezdődik a telepítésük – olvasható a Volánbusz szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. 

A Volánbusz tavaly január 30-tól február 26-ig tíz, Baja és Budapest között közlekedő autóbuszon vizsgálta a bankkártyás fizetés lehetőségét. A tesztek kedvező tapasztalatainak köszönhetően idén június második felében megkezdődhet a készpénzmentes fizetés kiterjesztése valamennyi helyközi járatra, így szeptember végéig összesen 5330 autóbuszra kerül fel a POS-terminál – számolta be róla.

A fejlesztés Pest vármegyében indul, és országszerte hetente közel 300 további járművön válik majd elérhetővé a készpénzmentes jegy- és bérletváltás. A terminálok természetesen nemcsak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik. 

A MÁV-VOLÁN-csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja a szolgáltatásbővítéstől. A társaság bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!