Ugrás a tartalomra

Közösségi gondolkodásra invitált a Kilián Észak Közösség

minap.hu/Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. június 29. szombat 17:44
A szombati összejövetelt helyiek szervezték helyieknek, illetve bárkinek, akinek fontos a mentális egészsége.
Fotók: Osztie Tibor

A Kilián Észak Közösség Egyesület (KÉK) már ötödik alkalommal szervezte meg juniálisát, amelyet szombaton tartottak. Hat évvel ezelőtt volt az első, a mostani azért az ötödik rendezvény, mert a koronavírus-világjárvány miatt kihagytak egy alkalmat – mondta Jakab Zsolt, a KÉK elnöke. Klasszikus dzsemborira várták ezúttal is a kicsiket és nagyokat egyaránt a Színyei Merse Pál utcai garázssor mellett.

Sport tevékenységekkel, kézműves foglalkozással, relax ponttal, közösségi beszélgetésekkel készültek az érdeklődők számára – emelte ki az elnök. A délelőtt csendesebben telt, inkább az ismerkedésé volt, a délután szólt a hangosabb programokról, hiszen fellépett a Sztrapacska Blues Band és a Miskolci Körfogalom zenekar is. 

Osztie Tibor képgalériája

A rendezvény célja legfőképpen az, hogy az emberek közösséget alkossanak, mert a közösségben a mentális egészségük fejlődik, ha pedig az rendben van, akkor fizikálisan is jobban lesznek – vélekedett Jakab Zsolt. 

Az egyesületet más civil szervezetek is erősítették az egész napos rendezvényen. Részt vett a juniálison az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület, az Otthon Segítünk Alapítvány, az Avasi Álom Civil Közösség, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület, a Részvételi Iroda, a Civil Rádió Miskolc. 

További hírek

Olvasnivaló