Ugrás a tartalomra

Majdnem TOP10-es a nyári előfoglalásokban Miskolc

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. június 12. szerda 15:44
Az egyik legnagyobb szállásközvetítő weboldal szerint a nyári időszakban a Balaton-parti és fürdőikről híres városok mellett Miskolc is kedvelt úti cél a nyaralók számára. 
Mocsári László májusi felvételei a Barlangfürdőben

Sokan már megtervezték a nyári utazást, ám vannak, akik a jobb ajánlatok reményében csak néhány héttel, netán nappal az indulás előtt foglalnak majd. Van, aki külföldön, van, aki belföldön nyaralna inkább. Akadnak olyanok is, akik csak néhány napra, de vannak, akik egy vagy akár két hétre is elutaznak a nyári időszakban.

Egy valami bizonyos: az észak-magyarországi régióban Miskolc kedvelt úti cél mind a belföldi, mind a külföldi nyaralók tekintetében. A Calimbra Wellness és Konferencia Hotelbe például egyre többen érkeznek a szomszédos országokból, főleg Szlovákiából és Csehországból, de jellemzőek látogatnak el a városba lengyel és a román vendégek is. 

– Nyári foglaltságunk a várakozásainknak megfelelően alakul. Bár a COVID óta a foglalási ablak lerövidült, ez szerencsére a főszezon időszakára nem jellemző. Vendégeink itt tartózkodása az átlagos kettőről három-négy éjszakára növekszik ebben az időszakban, de van olyan, hogy öt és hét éjszakára érkeznek vendégeink – tudta meg a Miskolc Televízió stábja Török-Bencze Csilla értékesítési igazgatótól.

Az egyik legnagyobb szállásközvetítő weboldal minden évben az évszaknak megfelelően készít listát azokról a városokról, amelyek az adott időszakban a foglalási darabszámok alapján a legnépszerűbbek.

Miskolc most a tizenegyedik helyen áll.

A listán a nyáron felkapott Balaton-parti és fürdőikről híres városok előzik meg csupán, tudtuk meg a Szállás.hu sajtószóvivőjétől. 

Kelemen Lili szerint ebben az időszakban a vendégek azokat a helyszíneket keresik, ahol egy helyen találnak jó szállást, megfelelő minőségű szolgáltatásokat, fürdőket, strandokat, wellness szálláshelyet és valamilyen egyéb turisztikai látnivalókat. Így Miskolc kulturális és gasztronómiai rendezvényeinek, turisztikai látnivalóinak, fürdőinek köszönhetően kedvelt úti cél a kikapcsolódni vágyók számára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!