Ugrás a tartalomra

Már a Volánnál is kártyázhatunk

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. június 30. vasárnap 11:28
Szeptemberig valamennyi járaton lehetséges lesz bankkártyával kifizetni a menetjegy és bérlet árát.
Fotó: minap-archív/Juhász Ákos

Még év elején megkezdte a Volánbusz Zrt. tesztelni a járatain az elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközöket. Először tíz Baja és Budapest között közlekedő autóbuszon vizsgálták a bankkártyás fizetés lehetőségét. A tesztek kedvező tapasztalatainak köszönhetően június második felében immár megkezdődhet a készpénzmentes fizetés kiterjesztése valamennyi helyközi járatra. Így szeptember végéig összesen 5330 autóbuszra helyezik fel a POS-terminált – tájékoztatta szerkesztőségünket közleményben a Volánbusz Zrt.

Rövidesen országszerte hetente közel háromszáz további járművön válik majd elérhetővé a készpénzmentes jegy- és bérletváltás. A munkálatok terveink szerint ősszel fejeződnek be. A terminálok nemcsak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök - telefon, okosóra - használatát is lehetővé teszik.

Amint megkeresésünkre a cég elmondta, rendszer pilotprojektre kifejezetten sikeres volt. "Mind az utasok, mind a járművezetők részéről pozitív visszajelzéseket kaptunk. A bankkártyás tranzakciók száma pedig azóta is folyamatosan nő a pilotba bevont autóbuszokon” – nyilatkozta lapunknak a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. Hozzátette, a terminálok Visa és Mastercard kártyákat is elfogadnak, érintésmentes fizetés esetében PayPass-szel és PayWave-vel való fizetési mód is rendelkezésre áll.

Hozzátették: a szolgáltatásbővítéstől a MÁV-VOLÁN-csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja. 

További hírek

Olvasnivaló