Ugrás a tartalomra

Meseillusztrációs pályázatot hirdet gyerekeknek a könyvtár

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 21. csütörtök 15:20
A költészet napja alkalmából Mesés rajzok – rajzos mesék címmel megyei szintű rajzpályázatot hirdet 1–8. osztályos tanulók számára a miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Gyermekkönyvtára – tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény.
Képünk illusztráció / Fotó: Mocsári László

Mint írják, pályázni tetszőleges mese illusztrálásával lehet. A kép technikája szabadon választható, bármilyen eszköz (vízfesték, ceruza, zsírkréta stb.) használható. 

Felhívják a figyelmet, hogy az alkotások mérete A/3-as méretű legyen, és a rajzlap hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, osztályát, iskoláját, elérhetőségét, a rajz címét, a kategóriát (I. kategória: 1–4. osztály; II. kategória: 5–8. osztály), valamint azt is rá kell írni, hogy részt vesz-e a tanuló művészeti képzésben. 

A felhívás szerint a legszebb és legötletesebb alkotások készítői ajándékot kapnak.

A pályaművek beérkezésének határideje: március 25.

A rajzok beküldhetőek postán (3501 Miskolc, Pf.: 176.), vagy leadhatóak személyesen a gyermekkönyvtárban (Miskolc, Görgey A. u. 11.).

Az illusztrációs pályázat eredménye április 4-től elérhető a könyvtár honlapján (www.rfmlib.hu) tekinthető meg.

A legsikerültebb alkotásokból április 11-én, csütörtök délután 2 órakor kiállítás nyílik a könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). 

(A borítókép egy korábbi pályázat kiállításán készült./ Fotó: Mocsári László)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!