Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023. 12. 06.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 06. szerda 10:27
Még egy kis hó is becsusszanhat a nap folyamán. Rosszabb hír, hogy az ónos eső sem kizárt.

Időjárás

A Dunántúlon és a Duna vonalában a nap folyamán kiterjedt jelleggel várható folyamatos csapadékhullás - a havazás, havas eső lesz a jellemző (de főleg utóbbi térségben időnként előfordulhat folyékony halmazállapot is). Délutántól a Duna-Tisza köze más részein, estétől a Tiszántúlon is egyre több helyen megjelenhet a szilárd halmazállapot. Ma éjfélig megközelítőleg az ország nyugati felén (Duna vonalának tágabb környezete, illetve attól nyugatra) nagy területen alakulhat ki ~5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg. A területtől kelet felé haladva csökkenő eséllyel és vastagságban alakulhat ki hótakaró, de helyenként még a Tiszántúlon is képződhet ~lepel-3 cm. A legnagyobb mennyiségre a Dunántúl középső, keleti részén van kilátás, a legfrissebb számítások alapján 20 cm körüli, illetve azt meghaladó friss hótakaróra ma éjfélig a Bakony, Vértesben és a Gerecse térségében valamint a Somogyi-dombságban van nagyobb esély (jellemzően 200-300 m felett - felfelé haladva gyorsan növekedhet a hóvastagság.) - írja szerda reggeli előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Levegőminőség

Rendkívül vegyes képet mutat a pmmonitoring.hu oldalon található térkép: a külső területeken alapvetően megfelelő a levegő minősége, de például a Szentpéteri kapuban, Görömbölyön, Lyukóvölgyben, vagy éppen az Avasalján szennyezett értékeket mutatnak a mérőállomások.

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldala alapján):

Útlezárás:

Útzár a Bogáncs utcai vasúti átjáróban: a Bogáncs utcai vasúti átjáróban 2023. december 6. (szerda) 20 óra és december 7. (csütörtök) reggel 6 között a MÁV Zrt. megbízásából vágányszabályozási munkálatokat végeznek. A munkavégzés időtartama alatt a vasúti átjáróban a közúti forgalmat jelzőőrök irányítják. A vasúti munkagép áthaladásának idejére két alkalommal, várhatóan egy-egy óra időtartamra, az átjárót teljesen lezárják. Ebben az időszakban, aki teheti, úti célja eléréséhez válassza alternatívaként a 304-es utat.

Tovább tart a Repülőtéri úti vasúti aluljáró lezárása: Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése című projektjének részeként felújítják a Repülőtéri utcai vasúti aluljáró csapadékvíz-elvezető rendszerét, ezért 2023. november 15-én az aluljáró közútszakaszát teljes szélességében lezárták. A lezárás eredetileg november végéig tartott volna, viszont 2023. december 12-ig meghosszabbították.

A Repülőtéri út a Szentpéteri kapu – Besenyői utca közötti szakaszon ez idő alatt átmenő forgalommal nem vehető igénybe.

Alternatív útvonalként északi irányból (Sajószentpéter felől), valamint ellenkező irányban (déli és keleti irányból), a Szentpéteri kapu – 306. számú út – Repülőtéri út / Besenyői utca / Várközi Lajos utca javasolt. A Repülőtéri út Szentpéteri kapu és vasúti aluljáró közötti szakaszán elhelyezkedő ingatlanok megközelíthetőségét a lezárás nem akadályozza.

Új forgalmi rend lépett életbe a belvárosban, miután átterelték a forgalmat a Dayka-átkötés elkészülő új szakaszára.

Az Uitz Béla utca felől érkező autósok nem tudják használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára terelték, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitották az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé.

A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.

Szent István téri nagy parkolót innentől csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják elérni az autósok.

A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti részét lezárták. Akárcsak a Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakaszt (a Bartók térnél) is.

Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezték a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megállót raktak a Meggyesalja utcára is.

A Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak. „A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpákat később üzemelik be, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket és az a tervek szerint az év végéig lesz érvényben”.

December 15-ig ismét teljes szélességben lezárták a Thököly Imre utcai Szinva-hidat.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca , továbbá a Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek

Kiss Ernő u. – Thököly Imre utca kereszteződésben sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Árvíz u. 10
Benke J. u. 19
Besenyői u. 6
Előhegy utca 62; 134;
Kapitány u. 21
Kiss tábornok- Madách u. kereszteződés
Klapka Gy. u. - Coop-nál
Koboz u. 45
Kölcsey u. 1.,
Liszkay Gusztáv u. 2-4
Martinovics Ignác u. 4
Pattantyús u. 1
Pillangó u. 12.
Szathmáry Király Pál u. 8.
Szeder utca 3.
Szekerész u. -Tüzér u. kereszteződés
Temes u. - Ipoly u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos

Ma csalódott lehetsz, amiért egy barátod vagy a kedvesed nem ér rá. Viszont szerencsére ez nem fogja beárnyékolni az egész napodat, mert ellensúlyozni fogja egy örömteli esemény vagy gesztus, ami rettentően boldoggá tesz.

Bika

Betegséggel vagy munkával kapcsolatos rossz híreket hallhatsz, amik egy szerettedet érintik és rossz passzban van. Még jó, hogy te itt vagy neki Bika, mert a segítségére siethetsz. Lehet, hogy téged is elszomorít a dolog, de erősnek kell lenned!

Ikrek

Ha túl sok pénzt szórtál el a hétvégén, akkor most úgy érezheted, hogy kicsit össze kell húznod a nadrágszíjat. Ettől elkeseredhetsz. Ne hibáztasd magad túlságosan. Mindannyian ezt tesszük időről időre.

Rák

A kisebb családi problémák miatt ma rossz kedved lehet. Talán távol van az egyik szeretted, és emiatt vagy annyira lehangolt. Vesd bele magadat a hobbidba vagy egy szenvedélyprojektbe, mert a sikerélmény jobb kedvre deríthet.

Oroszlán

Egy rokon vagy barátod betegsége miatt ma lehangolódhatsz. De légy óvatos Oroszlán, és menj biztosra. Ha nem magától a betegtől kapod a hírt, könnyen lehet, hogy nem is olyan rossz a helyzet.

Szűz

A barátok vagy a kollégák túl sok idődet rabolhatják ma el. Nagylelkű és szolgálatkész emberként hajlamos arra, hogy mindenáron meg akarja felelni másoknak. Ez rendben van, de nem szolgálsz senkit azzal, ha hagyod, hogy kihasználjanak téged.

Mérleg

Bár általában nyitott vagy, a mai napon félénkebbnek és visszafogottabbnak érzed magad. Talán valaki, aki fontos számodra, távol van tőled, és emiatt rossz passzban vagy. De légy óvatos Mérleg, ma megpróbálhatják kihasználni a jószívedet!

Skorpió

Légy óvatos, Skorpió, és ne vegyél mindent készpénznek, amit ma hallasz. Meglehet, hogy valaki akaratán kívül is rossz információt adott neked tovább. Ezenkívül a mai napon magányosnak érezheted magad, mert nem tudsz találkozni azzal, akivel szeretnél.

Nyilas

A csoportos tevékenységek vagy a baráti összejövetelek ma nem mennek olyan jól, mint általában. Visszafogottabbnak érzed magad, mert talán egy barátod vagy a szerelmed miatt aggódsz.

Bak

Talán egy nézeteltérés miatt, vagy más okból kifolyólag, ma nem találkozol azzal, akivel szerettél volna. Viszont helyette máshová csábítanak téged. Érdemes lenne elfogadnod a lehetőséget!

Vízöntő

Melankólikus hangulatban vagy Vízöntő, ami miatt kissé eltávolodhatsz a környezetedtől, hiba próbálsz velük kapcsolódni. Menj, és tégy egy hosszú sétát, vagy kényeztesd magadat finomságokkal a kedvenc éttermedben, és gondoskodj a saját jó hangulatodról!

Halak

Nagyon szeretnéd ma a szerelmeddel tölteni az estédet, de valami közbejöhet. Mi lenne, ha találkoznál helyette egy barátoddal vagy meglepnéd magadat egy házi wellnesszel? A lényeg, hogy ne szomorkodj egész este!

(bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!