Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023.05.21) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 21. kedd 07:31
Kedden is nyárias időre van kilátás helyenként 30 fok feletti csúcshőmérséklettel. A Nyugat-Dunántúlon maradhat huzamosabb ideig zárt a felhőtakaró, ott lesz kevesebb napsütés, illetve alacsonyabb maximum. Kora délutánig még csak kevés helyen lehet zápor, zivatar, majd délnyugat felől zivatarrendszer éri el hazánkat, ami északkelet felé vonulva egyre több helyen okoz zivatarokat, helyenként heves zivatarokat.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Délutánig főként a Nyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok, de a Dunántúl más részein és az Északi-középhegységben sem kizárt egy-egy zivatar. A késő délutáni órákban délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer érheti el a délnyugati országrészt, és fokozatosan gyengülve halad tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. A késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri. A zivatarokat viharos (általában 60-80 km/h) széllökés, felhőszakadás (15-30 mm), apróbb szemű jég (<2 cm) kísérheti. A Dél-Dunántúlon heves zivatarok is előfordulhatnak (~2-4 cm jégátmérő, > 90 km/h széllökés, > 30 mm lokális csapadék) – olvasható a HungaroMet Zrt. honlapján.

Orvosmeteorológia

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint fronthatással nem kell számolni, de magasban zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható.

Levegőminőség

Miskolc egész területén jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu mért adatai szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közzétett információi alapján kedden az alábbi helyszíneken végeznek kátyúzási munkálatokat az időjárás függvényében:

Színyei Merse Pál u.
Stadion u.
Fazola H. u.
Sás u.
Töbrös u.
Nyárfa u
Lévai utca
Bihari utca
Budai József u.
Semmelweis Ignác utca
Kázmér u.
Híd u.
Pusztaszeri u.
Koboz u.
Bizony Ákos u.
Jegenyés u.
Tábortűz u.
Almás kert u.
Egyetértés u.
Cukrász u.
Esztergályos u.
Lakatos u.
Kőműves u.
Kovács u.
Lehár Ferenc u.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Andor u. - Károly u. kereszteződés
Ács u. 7
Balogh Ádám u. – Dobozy Mihály u. kereszteződésben
Bartók Béla u. 39
Bollóalja u.83
Csendes u. 26
Csermőkei út 16
Csokonai u. 100
Derkovits u. 7
Egressy G. u. 25
Erenyő u. 92
Erdő sor 5.
Erdő sor 17
Erzsébet királyné u. 52.,
Fő u. 62
Kandó K. – Könyves K. u. kereszteződés
Kőrösi Csoma Sándor u. 5.,
Középszer u. 46-48
Mária u.-Mogyoró u. kereszteződés
Mónus Illés u. 22
Nyár u.-Pálma u. kereszteződés
Nyitrai u. 1
Tulipán u. 2
Szarkahegy u.16
Szabadság u. 14
Zsolcai sor 162

Horoszkóp

Kos

Ma lehetőséged lesz ragyogni, Kos. Amíg mások küzdenek a napi kihívásokkal, te lazán megoldasz mindent. Bár néha neked is ingadozhat a hangulatod, összességében sikeres napod lesz.

Bika

Adj hálát azoknak az embereknek, akik a legértékesebbek számodra, Bika. Ma az a legfontosabb, hogy emlékezz azokra, akik segítettek az utadon és kifejezd az irántuk való érzéseidet.

Ikrek

A mai napon valószínűleg erőteljes és heves érzelmek próbálnak meg eluralkodni rajtad, kedves Ikrek. Ne hagyd, hogy mások felbosszantsanak, és azt se engedd, hogy meggondolatlanul, az érzelmeidre hallgatva cselekedj.

Rák

Összetűzésbe kerül az elméd a szíveddel, és ez ma eléggé megnehezíti a napodat. Tudod, mit kellene tenned, de úgy érzed, érzelmileg képtelen vagy rá. A legjobb lenne, ha ma nem tennél semmit.

Oroszlán

Szomorú vagy, mert azt érzed, mindenki más jól halad körülötted, egyedül te vagy elmaradva, és nem tudsz abban a tempóban haladni, amilyenben szeretnél. Ne csüggedj Oroszlán, ez egy ilyen nap, és a holnap új lehetőségeket hozhat!

Szűz

A mai napon te döntesz: hagyod, hogy az érzelmeid irányítsanak vagy megtartod a gyeplőt, és nem bosszantod fel magadat. Ha úgy döntesz, megőrzöd a hidegvéredet, mindenképpen előnyödre fog válni.

Mérleg

Légy óvatos, Mérleg, mert ma hajlamos lehetsz saját magadat lehúzni azzal, hogy túl szigorú és kritikus vagy. Be kell látnod, hogy te is ugyanolyan ember vagy, mint más, és szabad hibáznod.

Skorpió

A munkahelyeden ma eléggé megtépázhatják az idegrendszeredet és már elkönyvelnéd, hogy pocsék napod lesz, ám egy barátnődnek sikerül megmentenie egy kellemes meglepetéssel.

Nyilas  

A mai nap elég intenzív lesz, Nyilas. Még mindig lehetnek benned negatív érzelmek a múlt hétről. Használd ezt a napot a stressz enyhítésére. Beszélj valakivel, aki közel áll hozzád, vagy menj el futni!

Bak

A környezeted ma kissé ellenséges lehet veled. Talán a töretlen jókedved vagy az elért eredményeid miatt féltékenyek rád. A mai napon is újabb pénzügyi sikert érhetsz el. Fontos, hogy ne engedd, hogy elérjék céljukat és lehúzzanak téged!

Vízöntő

Kellemes napra számíthatsz, hiszen mindenhonnan támogatást kapsz. A munkahelyeden megkönnyítik a dolgodat, ahogy otthon a szeretteid is, mintha mindenki azért igyekezne, hogy neked jó legyen. Élvezd ki, Vízöntő!

Halak

Nincs azzal a baj, ha ma még nem te leszel a munka hőse. Végezd el a legfontosabb feladatokat, és nyújtsd meg a pünkösdi ünnepeket még egy nappal. Lazíts, hiszen rengeteg lehetőséged lesz még bizonyítani!

Forrás: elle.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!